(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Výborný roládový štrúdl - jiný už nedělám
Potřebné ingredience
Těsto - 120 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 60 g másla, 60 g cukru krupice, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 480 g hladké mouky, 1 kostka droždí. Na náplň - 1 kg jablek, trocha rozpuštěného másla, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, skořice, strouhanka, krupicový cukr. Na polití - 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce mléka
Postup přípravy
Suroviny na těsto zpracujeme dohladka a necháme na teplém místě vykynout.Po nakynutí z těsta vyválíme placku zhruba 65 cm x 40 cm.Celé potřeme rozpuštěným máslem,potom rozetřeme nastrouhaná jablka,která posypeme cukrem,skořicí,vanilkovým cukrem,strouhankou a polijeme 2 lžícemi rumu.Vše opatrně zamotáme do rolády.Roládu nakrájíme asi na 4cm kousky,které naskládáme do máslem vymazané dortové formy.( kousky skládáme jablíčky nahoru ).Dáme péct do trouby na 175 °C asi 40 minut.Ještě teplé polijeme polevou umíchanou z mléka,moučkového cukru a vanilkového cukru.
Těsto můžeme připravit také v domácí pekárně.
Těsto můžeme připravit také v domácí pekárně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sim07
(upraveno)
24. 10. 2010, 11:14
Ano,máte pravdu,taky nám to připomíná něco mezi štrůdlem a zemlbábou. Jsem ráda,že chutnalo..
Petulax
(upraveno)
22. 10. 2010, 21:41
Simčo, tak jsme vyzkoušeli a všem moc chutnalo. Přijde mi to chutově něco mezi štrůdlem a zemlbábou. Opravdu výborný. DOPORUČUJU vyzkoušet Díky za recept
Ilonáček
(upraveno)
3. 5. 2010, 21:52
Beruška46
(upraveno)
3. 5. 2010, 21:04
Tak moc se mi sbíhají sliny,že to budu muset zkusit upéct na srazík na Lesnou,ať ochutnají i ostatní dortařinky
tetrisss
(upraveno)
3. 5. 2010, 19:55
Vyzera to jedlo, ja tak ukladam ku sebe skoricove slimaky.