Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Holandský třešňový dort

0.0
Holandský třešňový dort

Potřebné ingredience

KORPUS: 400 g listového těsta ********** TŘEŠŇOVÁ NÁPLŇ: 500 g třešní (čerstvé nebo kompot), 125 ml vody (nebo šťávy z kompotu) 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce škrobové moučky ********** SMETANOVÁ NÁPLŇ: 2 x 250 ml smetany ke šlehání, 100 g měkkého tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 sáček želatinového ztužovače ********** MIMO TO: asi 3 lžíce rybízového džemu, 100 g moučkového cukru + 1 - 2 lžíce třešňové šťávy, 50 g mandlových lupínků

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme a vykrojíme 3 kruhy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a postupně je upečeme v troubě (na 200 °C asi 10 min.).

Třešně vypeckujeme a povaříme 7 min. ve 125 ml vody (šťávy z kompotu) se 2 lžícemi cukru a skořicí. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody, vlijeme na třešně a necháme přejít varem do zhoustnutí. Necháme zchladnout.

Povrch jednoho upečeného korpusu potřeme rybízovým džemem. 100 g moučkového cukru smícháme s 1 - 2 lžícemi třešňové šťávy a natřeme na rybízový džem (vytvoří se mírné mramorování). Necháme ztuhnout.

Obě smetany ušleháme na pevnou šlehačku společně se 100 g moučkového cukru a tvarohem. Nakonec vešleháme želatinový ztužovač (připravený podle návodu na obalu).

Vezmeme si jeden ze dvou zbývajích korpusů. Navrstvíme na něj polovinu zchladlých třešní, 1/3 smetanové náplně, přikryjeme druhým korpusem a postup opakujeme. Nakonec přiložíme korpus se ztuhlou polevou. Zbývajícím smetanovým krémem obmažeme strany dortu a dozdobíme povrch. Strany dortu obsypeme praženými mandlovými lupínky.

Další zdobení dle vaší fantazie.

Dort na řezu

Dortík s oslavenkyní

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 13. 5. 2010, 12:57
Tak ten vypadá famózně |:o).
alfleila 13. 5. 2010, 20:10
@kalimera Děkuji ti dobrá vílo! (L)
cherba 10. 5. 2010, 11:27
(Y) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ajlili 10. 5. 2010, 9:15
Jezisi mnaaam, ten jsem jedla jednou pred peti lety a od te doby shanim recept. Moc moc dekuji (clamp) (clamp) (clamp)
alfleila 10. 5. 2010, 20:00
@Ajlili Aleno, jsem moc ráda, že jste se po tak dlouhé době dostala k tomuto receptu. Přeji ať se vám povede a hlavně chutná! (hello)
HHaannuullee 10. 5. 2010, 9:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie