Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dvojbarevná bábovka pro skvělé maminky a šikovné děti

0.0
Dvojbarevná bábovka pro skvělé maminky a šikovné děti

Potřebné ingredience

Tento recept jsem našla v magazínu Albert v kuchyni, který dostanete zadarmíko v každém marketu Albert. Pro ty, kdo k němu přístup nemají, vkládám recept sem. Bábovička je hotová za chviličku a zvládnou ji už i děti. Našemu Vendovi je deset a neměl s ní nejmenší problém. Samozřejmě jsem asistovala, pokud jsem nechtěla mít bábovku spíš po kuchyni než ve formě :-). Příprava trvá asi 10-15 minut, samotné pečení pak zhruba 40 minut, samozřejmě s ohledem na typ trouby. POTŘEBUJEME: 250 g polohrubé mouky, půl sáčku prášku do pečiva (my dali celý a bábovička výborně vyběhla a je krásně nadýchaná), 2 větší celá vejce, 250 g krupicového cukru (kdo má rád méně sladké, dá jen 200 g), 1 smetana ke šlehání (poctivá s 31% tuku, žádné rostlinné a nízkotučné náhražky, dámy, jaksi by to nebylo ono), tuk na vymazání a jemně mletá strouhanka na vysypání formy, 1-2 lžíce pravého (holandského) kakaa (žádné Granko a podobné, cukru plné hybridy!).

Postup přípravy

A jedem:

Mouku smícháme s práškem do pečiva a vejcem utřeme s cukrem. Kdo má rád, může přidát půl až celý sáček vanilkového cukru (Dr.Oetker s pravou vanilkou) nebo i čistou vanilku. K vaječné směsi přilijeme neušlehanou smetanu, přisypeme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme.

Troubu předehřejeme na 180°. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Polovinu těsta přelijeme do formy. Do druhé vmícháme kakao a nalijeme navrch.

Dáme péct na zhruba 40 minut do vyhřáté trouby (zda už je hotovo, zkoušíme naostřenou špejlí, lépe zajíždí do těsta). Když je hotová, vyndáme a zvolna necháme vychladnout. Poté vyklopíme, můžeme pocukrovat a krájíme. Podávat můžeme s kafíčkem, čajíčkem nebo jen tak. DOBROU CHUŤ!

A tady je náš malý cukráříček pekaříček se svým výtvorem. Taky jí hned málem půlku na posezení zbaštil!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VERONIKA 31. 3. 2011, 11:30
Taky ji máme rádi :-) Jen jsme ji trošinku "vyupgradovali" ,-) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=88986&user=50351
LenHav 8. 4. 2011, 14:08
@VERONIKA Jo, tak ta ovšem nemá chybu ,-) ,-) ,-) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) je to super invenční, ale manžel by to s odpuštěním asi nežral :^) ,-) ,-) ,-) ,-)
petulisek 14. 5. 2010, 22:45
Bych prosila i o recept na Vendu, páč Robertové nepečou ,-) Máte šikovnýho kluka [A] (F)
LenHav 15. 5. 2010, 8:16
@petulisek *-) Tak to bude problém, někam jsem ho za těch deset let založila *-) ,-) ,-) ,-) děkujeme, snad mu to vydrží ,-)
žingi 14. 5. 2010, 20:35
taky ji dělám a máme ji nejraději,není suchá http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17709&user=34593 (Y) (Y) (Y)
LenHav 14. 5. 2010, 21:25
@žingi (Y) (Y) (Y) Máte pravdu, je výborná, ani tam nemusí být žádný tuk, stačí bohatě ten ze šlehačky :-) pro děti je lepší varianta s celými vejci beze sněhu, ten by asi nezvládly, už vidím, kde všude by měl sníh náš Vašík při šlehání 8-| ,-) ,-)
žingi 14. 5. 2010, 21:27
@LenHav nejmladší (X)má 8 a ta jediná mi pomáha u pečení ^o) ^o) ^o)a sníh šleháme ručním šlehačem v takové vyšší nádobce,to může i ona (Y)ale když se nechce,tak nešleháme (pst) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (flower)
plamenek 14. 5. 2010, 18:17
to je šikovný,ale je to klasická šlehačková,jen dávám více vajec a samo i cukru a mouky.Ale to je proto,že mám větší formu . (Y)
LenHav 14. 5. 2010, 20:31
@plamenek Jo, to nevím, ale asi jo ,-) my doma nikdy šlehačkovou nedělali, u nás jela klasická olejovka s ořechy a rozinkami ,-)
KNOKA 14. 5. 2010, 18:13
Bábovka vypadá úúúžasně (Y) (Y) (Y). A kde se takové šikovné ručičky hledají *-) *-). Malému cukráři gratuluji a rodičům závidím, jen tak dále (clamp) (clamp) (clamp)
LenHav 14. 5. 2010, 20:30
@KNOKA A taky báječně chutná (zajic) kde se takové šikovné ručičky hledají, to nevím *-) snad jsme měli štěstí ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie