Zobrazit přihlášovací formulář

Bazén pro mého bazenáře :-)

0.0
Bazén pro mého bazenáře :-)

Potřebné ingredience

dort z 8 vajec , marmeláda , máslový krém a želatina

Postup přípravy

Byla to rychlovka během 5 hodin , já přifrčela z práce a věděla,že manžel bude v práci ještě 5 hodin.Bylo to překvapení k našemu 14 letému výročí svadby.Můj 7 letý syn pomáhal dělat kamínky :-) takže jsme to spolu zvládli.

No prostě rychlovka

Nakrojený

Na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Krtečková 28. 5. 2010, 10:09
(clamp) PéŤo je to moc krásný....ale ještě bych tam něco dodělala...třeba nějakou postavičku a nebo rybáře.....připadá mi to trošičku chudý.... (D) v dobrým.... ..aha to je myšleno jako bazén tak rybáře nebrat :-D tak postavičku v kruhu třeba :-)
helša 28. 5. 2010, 13:03
@Krtečková Martinko dobrý nápad,ale za 5 hodin jsem už nic více nezvládla :-) A stejně nevím,jak do té želatiny ponořit marcipánovou postavičku, asi by se roztopila. Ale pro příště se polepším slibuji :-$ Za chvilku má syn narozeniny,takže to bude vypracovanější ,ale jeho nápady jaký by měl být dort, nezná meze *-) To bude zase :-)
Krtečková 28. 5. 2010, 13:20
@helša ,-) s dětmi v kuchyně je zábava...vím ze svých skušenstí :-)) (L)
helša 28. 5. 2010, 13:36
@Krtečková Asi u každého ,-) A hlavně,jak chtějí pomáhat :-D To je oběd až na večeři (6)
Markulena 26. 5. 2010, 16:37
ty brďo, je super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a ten bazén je z čeho, to je želatina nebo jak , že to vypadá jako, když se voda čeří, to je úžasný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
helša 27. 5. 2010, 7:32
@Markulena Děkuji Markétko, voda je udělaná z želatiny,ale úplně náhodou je taková zčeřená ,-). Pořád mi nechtěla tuhnout už jsem ji chtěla vylít až najednou začala tuhnout ,tak jsem ji nestíhala tam ani lít,takže to opravdu vypadá jako voda. :-) Pozor,ale s želatinou pokud používáš i marcipán, začne se marcipán rozpouštět, proto jsem pod to jenom natřela krém.
Markulena 27. 5. 2010, 15:27
@helša takže to modrý je nabarvený krém ? A jak tam máš ty schody? Já to takhle ještě nezkoušela, zatím nebyla příležitost a trochu se želatiny bojím, právě z těch důvodů, jak ji správně použít, jednou jsem dělala dort a nedalo se to jíst , byl to nepečený tvarohový s želatinou ,-)
helša 28. 5. 2010, 9:28
@Markulena Markétko,poslala jsem ti vzkaz, protože tady by to bylo na dlouhé povídání. :-)
žabada 28. 5. 2010, 9:37
@helša Přesně na tohle jsem se chtěla taky zeptat :-$ nemohla by jste mi ten vzkaz přeposlat - jestli to není něco osobního :-$ ten bazén je tááák super (Y) (Y) (Y)
helša 28. 5. 2010, 9:42
@žabada Jaj to byl román co jsem Markétce napsala :-o No zkusím to tady teda napsat.. je tak divný,že se mi tady ani nechtěl dávat ,-) a netušila jsem , že by mohl být takový zájem.. *-)
helša 28. 5. 2010, 9:52
@helša Zdeni máš to ve vzkazu, povedlo se mi to jen zkopírovat,ale dám to tady pro ostatní,aby věděli :-)
helša 28. 5. 2010, 9:55
@helša Takže i pro ostatní,aby věděli : Je to naprosto jednoduché. Udělala jsem obyčejný rovný plech piškotu. Potom jsem ho rozkrojila na půlku a ještě to překrájela, napatlala jsem to krémem a marmeládou.Když jsem to měla poslepované,tak jsem popatlala nahoru bílý krém ( pozor ten modrý pod bílým marcipánem prosvítá, proto nahoru bílý). Nechala jsem to ztuhnout v ledničce. Když byl krém ztuhlý,tak jsem to potáhla bílým marcipánem od Peti T. ( petartn),dělám ho pokaždé,dobře se s ním pracuje a výborně chutná. Poté jsem vykrojila tvar bazénu včetně těch schůdků ( nebo ty schudky dolepíš ze zbytku piškotu ) vnitřek jsem obarvila modrým krémem ( máslový krém do toho v kapičce vody rozpuštěný modrý prášek z obchodu- potravinářské barvivo ). Nechala jsem to opět ztuhnout a potom vlila tu želatinu ( želatinu osladit ). Jen opravdu pozor na ten marcipán on jak se na něho dostane želatina,tak se roztápí.No a nakonec jsem tam přilepila se synem ty kamínky slivovicí ( obarvený marcipán s kakaem a černým uhlím ). Vypadá to náročně,ale opravdu je to jednoduché. Je to můj 4 dort potahovaný,takže taky nejsem odborník hodně mně naučila Peťa T. tady z MMB. Hodně zdaru všem!!! (D)
blanuse 26. 5. 2010, 16:22
chválím rychlovku, ten nápad je super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
helša 27. 5. 2010, 7:29
@blanuse Děkuji Blani, nápad není původně můj,ale tady z MMB. Byl tady plavecký bazén,tak mně to napadlo,že bych mohla udělat manžovi normální bazén,aby je nemusel stavět pořád jenom on :-)
beckovka 26. 5. 2010, 13:01
(Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
helša 26. 5. 2010, 13:42
@beckovka Děkuji Blani,ale není to moc na chlubení. Byla to opravdu rychlovka a za pomoci mého syna,takže si to určitě dokážete představit,ale manža byl spokojený to byl účel ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie