(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jehněčí maso s černými olivami
Potřebné ingredience
750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém litinovém kastrolu rozehřejeme olivový olej. Plátky masa z obou stran osolíme, poprášíme moukou a při vysoké teplotě opékáme dozlatova.
Potom snížíme teplotu, polovinu oleje odebereme sběračkou a maso posypeme nakrájenými i celými olivami a okořeníme pepřem, dobromyslí a feferenkou. Krátce před dohotovením, když je již maso křehké a měkké, přilijeme citronovou šťávu, necháme tekutinu krátce povařit a dobře promícháme. Jehněčí maso s černými olivami podáváme horké na zahřátých talířích.
Potom snížíme teplotu, polovinu oleje odebereme sběračkou a maso posypeme nakrájenými i celými olivami a okořeníme pepřem, dobromyslí a feferenkou. Krátce před dohotovením, když je již maso křehké a měkké, přilijeme citronovou šťávu, necháme tekutinu krátce povařit a dobře promícháme. Jehněčí maso s černými olivami podáváme horké na zahřátých talířích.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vevey
(upraveno)
23. 1. 2008, 15:03
Děkuji Simčo za recept
v neděli jsme vyzkoušeli
, dobré
Laďka






nahlásit