Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jehněčí maso s černými olivami

0.0
Jehněčí maso s černými olivami

Potřebné ingredience

750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém litinovém kastrolu rozehřejeme olivový olej. Plátky masa z obou stran osolíme, poprášíme moukou a při vysoké teplotě opékáme dozlatova.
Potom snížíme teplotu, polovinu oleje odebereme sběračkou a maso posypeme nakrájenými i celými olivami a okořeníme pepřem, dobromyslí a feferenkou. Krátce před dohotovením, když je již maso křehké a měkké, přilijeme citronovou šťávu, necháme tekutinu krátce povařit a dobře promícháme. Jehněčí maso s černými olivami podáváme horké na zahřátých talířích.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevey 23. 1. 2008, 15:03
Děkuji Simčo za recept (F) v neděli jsme vyzkoušeli (jidlo) , dobré (Y) (Y) (Y)Laďka (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie