(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
JEHNĚČÍ MŮJ VLASTNÍ RECEPTÍK!!!!!!+ bramborové knedle a zelí
Potřebné ingredience
Jehněčí kýtu,plec,krk(nebo můžete nahradit zvěřinou,králíkem,nebo vepřovím),citron,sůl,rozmarýn,med,vařicí voda,česnek,hladká mouka
Na bram .knedle:Vařené brambory,sůl,hrubá mouka,dětská krupička,máslo,vejce
Na zelí: zelí,cibule,vař brambor,hladká mouka, kmín,cukr,sůl,ocet
Postup přípravy
1/Jehněčí nakládám 3 dny do předu a to jednoduše.
1/1 celou hlavičku česneku rozříznu vejpůl a dám do pekáče,přidám maso které osolím,přidám lžíci medu,vymačkám celej citron a naleju šťávu do pekáče k masu,čerstvou rozmarýnu dám celé snítky(může být i sušený) a zaleju vařicí vodou.Nechám schladnout a dám do lednice.
1/2 po třech dnech dám do trouby a peču na 250°C asi 1hod(občas obrátím aby bylo maso pěkně opečené ze všech stran).
1/3 pak udělám tmavší jíšku a zahustím omáčku a procedím .
2/Uvařené brambory oloupu a nastrouhám na jemno.Přidám sůl,vejce,změklé máslo,krupičku,a hrubou mouku.Vše smíchám a udělám knedle buď kulaté nebo klasické šišky.Dám vařit do vroucí osolené vody na 30minut.Po 30minutách skusím rozkrojit jestli jsou již uvařené a to nití.
3/ zelí dám vařit strožkou celého kmínu.Když je uvařené zahustím cibulovou jíškou(dávám jen malinko mouky tak jednu lžíci a to né vrchovatou).Provařím a dochutím solí,cukrem a octem
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1/1 celou hlavičku česneku rozříznu vejpůl a dám do pekáče,přidám maso které osolím,přidám lžíci medu,vymačkám celej citron a naleju šťávu do pekáče k masu,čerstvou rozmarýnu dám celé snítky(může být i sušený) a zaleju vařicí vodou.Nechám schladnout a dám do lednice.
1/2 po třech dnech dám do trouby a peču na 250°C asi 1hod(občas obrátím aby bylo maso pěkně opečené ze všech stran).
1/3 pak udělám tmavší jíšku a zahustím omáčku a procedím .
2/Uvařené brambory oloupu a nastrouhám na jemno.Přidám sůl,vejce,změklé máslo,krupičku,a hrubou mouku.Vše smíchám a udělám knedle buď kulaté nebo klasické šišky.Dám vařit do vroucí osolené vody na 30minut.Po 30minutách skusím rozkrojit jestli jsou již uvařené a to nití.
3/ zelí dám vařit strožkou celého kmínu.Když je uvařené zahustím cibulovou jíškou(dávám jen malinko mouky tak jednu lžíci a to né vrchovatou).Provařím a dochutím solí,cukrem a octem
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NALOŽENÉ MASÍČKO
PŘI PEČENÍ
HOTOVO
VAŘENÉ BRAMBORY
NAJEMNO NASTROUHANÉ
PŘED ZAMÍCHÁNÍM
TĚSTO
MOJE MALÁ POMOCNICE))))))))))
VYVÁLENÉ KNEDLE
UVAŘENÉ KNEDLE
KNEDL MALÉ POMOCNICE
ROZKRÁJENÉ NITÍ
ZELÍ
JÍŠKA NA ZELÍ
UŽ JEN JÍST
TAK TAKHNE JIM TO CHUTNÁ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Truhlářství.KV
(upraveno)
5. 4. 2012, 8:31
SILVIK1
(upraveno)
15. 2. 2010, 17:05
calexaci
(upraveno)
15. 2. 2010, 18:22
@SILVIK1
Děkuji