Tunel s želatinovou náplní

Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 7 PL polohrubé mouky. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání, 4 plátky želatiny. Dále: několik dětských piškotů, mixované pasírované maliny (nebo mixované jahody), čokoládová poleva.
Postup přípravy
Pak připravíme náplň. Ušleháme šlehačku. Vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem, lehce vmícháme šlehačku. Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat v trošce vody, lehkým nahřáním rozpustíme, do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohového krému a vše vlijeme do zbytku krému.
Vyloženou formu naplníme do poloviny krémem, doprostřed položíme řadu piškotů bříškem dolů a opatrně je polijeme malinovou šťávou. Do zbytku krému vmícháme několik lžic malinové šťávy a růžovou náplní doplníme skoro až po okraj formy. Přiložíme plát piškotu, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme, necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.
Tvarohové náplně je trochu víc, než potřebujeme do moučníku. Můžeme ji podávat se zbytkem malin či jahod a piškoty ihned.

a tady jsem dala do náplně borůvky

do dvojí želatinové náplně vložený ještě i banán

malinový (do krému jsem vmíchala maliny a pár ostružin)

bílá a jahodová náplň, uvnitř jahody, nahoře šlehačka, sypané mandlovými lupínky a pocákané čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















































































































