(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Tunel s želatinovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 7 PL polohrubé mouky. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání, 4 plátky želatiny. Dále: několik dětských piškotů, mixované pasírované maliny (nebo mixované jahody), čokoládová poleva.
Postup přípravy
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou mouku a sníh z bílků, natřeme na plech 30 x 40 cm na pečící papír a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z vychladlého korpusu pruh na přikrytí, zbytkem piškotového plátu vyložíme formu a přečnívající kousky odřízneme.
Pak připravíme náplň. Ušleháme šlehačku. Vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem, lehce vmícháme šlehačku. Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat v trošce vody, lehkým nahřáním rozpustíme, do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohového krému a vše vlijeme do zbytku krému.
Vyloženou formu naplníme do poloviny krémem, doprostřed položíme řadu piškotů bříškem dolů a opatrně je polijeme malinovou šťávou. Do zbytku krému vmícháme několik lžic malinové šťávy a růžovou náplní doplníme skoro až po okraj formy. Přiložíme plát piškotu, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme, necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.
Tvarohové náplně je trochu víc, než potřebujeme do moučníku. Můžeme ji podávat se zbytkem malin či jahod a piškoty ihned.
Pak připravíme náplň. Ušleháme šlehačku. Vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem, lehce vmícháme šlehačku. Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat v trošce vody, lehkým nahřáním rozpustíme, do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohového krému a vše vlijeme do zbytku krému.
Vyloženou formu naplníme do poloviny krémem, doprostřed položíme řadu piškotů bříškem dolů a opatrně je polijeme malinovou šťávou. Do zbytku krému vmícháme několik lžic malinové šťávy a růžovou náplní doplníme skoro až po okraj formy. Přiložíme plát piškotu, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme, necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.
Tvarohové náplně je trochu víc, než potřebujeme do moučníku. Můžeme ji podávat se zbytkem malin či jahod a piškoty ihned.
a tady jsem dala do náplně borůvky
do dvojí želatinové náplně vložený ještě i banán
malinový (do krému jsem vmíchala maliny a pár ostružin)
bílá a jahodová náplň, uvnitř jahody, nahoře šlehačka, sypané mandlovými lupínky a pocákané čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
27. 12. 2014, 9:55
jeremy
(upraveno)
4. 5. 2012, 13:45
backa
(upraveno)
6. 6. 2010, 9:40
vypadá to nádherně určitě vyzkouším na příští víkend
spero
(upraveno)
6. 6. 2010, 21:45
@backa
Táni, díky. Vzpomínám si, že Vy tunel děláte, tak jenom změníte náplň a pak můžete porovnávat, která vám chutná víc.
Evík 11
(upraveno)
5. 6. 2010, 18:49
Ivko, určitě vyzkouším, vypadá to moc pěkně,ostatně jako všecho od Tebe.
spero
(upraveno)
5. 6. 2010, 22:23
@Evík 11
Ahoj Evičko. Díky moc za pochvalu. Vyzkoušej, je to výborné.
darinka30
(upraveno)
2. 6. 2010, 20:06
mnam...
gonzar
(upraveno)
2. 6. 2010, 19:59
Jééé Ivuš, to je nádhera. Kdy Ty to vše děláš? Posílám velký obdiv.
Hnědovláska
(upraveno)
2. 6. 2010, 18:07
Ivanko,sníh z bílků do těsta nepatří? Děkuji
spero
(upraveno)
2. 6. 2010, 22:19
@Hnědovláska
Janičko, Vy jste zlatá, že jste si všimla a upozornila mě. Patří. Už to opravuji. a všem se moc omlouvám. Vám moc děkuji.
Hnědovláska
(upraveno)
3. 6. 2010, 17:39
@spero
Já si všimnu všeho A stejnak bych ho tam dala do těsta Hezký sluníčkový víkend Vám přeji
anulim
(upraveno)
1. 6. 2010, 22:56
Mňam mňam, paní Ivana jako vždy, super dobrůtka+super recept.
alenava
(upraveno)
1. 6. 2010, 20:48
Vypadá krásně zkusím taky díky
fidinka
(upraveno)
1. 6. 2010, 20:43
super,děkuju za receptík,určitě vyzkouším.