Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

ŠIŠKY S MÁKEM-RYCHLOVKA K OBĚDU

0.0
ŠIŠKY S MÁKEM-RYCHLOVKA K OBĚDU

Potřebné ingredience

700 g oloupaných brambor(uvařené den předem) 1 vejce 140 g hrubé mouky moučkový cukr sůl 100 g krupice mletý mák máslo

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a necháme vychladnout. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme k nim sůl, rozšlehané vejce, krupice, prosátou moukou a rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na menší kousky, vyválíme z nich tenké válečky, které rozkrojíme na dílky. Postupně je zaváříme do vařící osolené vody, krátce po zavaření je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a dovaříme(celková doba varu je 3-4 minuty). Vařené šišky vyjmeme, po odkapání rozdělíme na talíře, posypete mletým mákem (nebo osmaženou strouhankou), moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sisinka007 15. 6. 2012, 9:51
Hned bych si je dala (jidlo)
andreamic 30. 3. 2012, 11:31
(Y)hned bych si je dala :)
76sona 29. 3. 2012, 11:52
Byli moc dobré,syn si ještě přidával (Y) (Y)
slunickohanule 19. 2. 2012, 17:30
Mnam , výborné.....jen jsem popletla krupici s cukrem krupicí, tak to máme i sladké :-) (Y) (clamp)
Silvis 15. 4. 2011, 17:46
Mňam dobrota§!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (H)
TanjaFo 10. 6. 2010, 12:00
To bych teda fakt mohla (Y)
chalupnicka 10. 6. 2010, 11:26
Škubánky s mákem-úžasná dobrota-díky za připomenutí. (Y) (Y) (Y)
JarkaBa 9. 6. 2010, 19:57
Tak ty bych mohla starší dceři dělat ob den,má je strašně ráda. :-) :-) :-)Jarka.
hvezdamodra 9. 6. 2010, 20:59
@JarkaBa MY A HLAVNĚ JÁ TAKÉ.DEKUJI :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
calexaci 9. 6. 2010, 14:49
(zajic) (zajic) (zajic) jé mi tomu tady říkáme nukrdlíky a je to moooc dobrýýýýýýýýýýýýýý hned bych si dala (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie