Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Zapečená pohanka

0.0
Zapečená pohanka

Potřebné ingredience

250 dkg pohanky, 500 ml mléka ,2 vejce, cuk,r ovoce, máslo

Postup přípravy

Pohanku uvaříme v mléce. Vaříme ji pomalu, aby se nepřipálila. Cca 30 min. Necháme vychladnout. Vyšleháme si sníh a žloutky s cukrem. Použijeme toli kolik máme rádi. Žloutky zapracujeme do vychladlé pohanky poté přidáme jakékoli ovoce a pomaloučku zamícháváme sníh. Máslem vymažeme zapékací formu. Můžeme dát i kousek másla do pohanky. Je vláčnější a dáme zapéct až do zlatova.
Já jsme přidala ovoce kompotované má více šťávy a tu poté použiji i na polití zapečené pohanky.
Nejlepší je čerstvá.
Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivisek 6 25. 7. 2010, 22:03
Mohla bych to dát udělat do pekárny?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie