Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Květák zapečený s bešamelem

0.0
Květák zapečený s bešamelem

Potřebné ingredience

Menší květák, 1 vejce, nať libečku, sůl, pepř, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, strouhaný muškátový oříšek, tvrdý sýr, mléko.

Postup přípravy

Květák omyjeme, rozebereme na růžice a krátce povaříme ve slané vodě. Trochu pomačkáme, osolíme, smícháme s vajíčkem a libečkem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Bešamel: Na másle uděláme jíšku, zalejeme mlékem, kvedláme, dokud nevznikne hustá omáčka. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a nahrubo nastrouhaný sýr. Květám pokryjeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a zepečeme v troubě do zlatova při cca 170 stupních.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lejlaaaa 26. 7. 2010, 14:51
Dnes jsem udělala a dobrůtka (Y) (zajic) děkuji za receptík a hezký den (hello) (flower) Lenka
MatildaH 17. 11. 2010, 17:57
@lejlaaaa Jsem ráda, že chutnalo (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie