(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
*+* Pečený plněný lilek *+* - bulharská specialita
Potřebné ingredience
Pro dva lidi - 1 pěkný lilek (širší baňatý, at se tam dost vleze), 1 cibule, 5 stroučků česneku, sůl, pepř, oregano, sladká paprika, mleté maso mix asi 300 g, 2 rohlíky, mléko, olej, 1 vejce, mozarella
Postup přípravy
Lilek omýt, rozkrojit, vydlabat semínkovou část s tou měkkou dužninou a posolit, obrátit a nechat oslzet tak 15 minut. Mezi tím si osmažím na oleji cibuli, dám bokem. Namočíme se rohlíky do mléka a roztrháme na kousky. Maso dáme do mísy, přidáme, vejce, rozmočené a vyždímané rohlíky od mléka, 4 str.česneku prolisovat, osolit, opepřit, opaprikovat, nakonec usmaženou cibulku. Pořádně promícháme. Lilky vevnitř posolíme a potřeme zbylým prolisovaným česnekem a naplníme masem. Dáme na plech nebo zapík.mísy, kápneme troušku oleje do mísy a podlijeme troškou vody. Dáme péct tak na 200 st. odhadem 30 minut, ale to poznáte, až budou hotové. Po upečení jsem pokladla plátky mozarelly, protože jsem ji měla, jinak bych použila i jiný sýr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alexa61
(upraveno)
8. 7. 2010, 10:19
ja pouzivam aj vydlabanu cast, davam ju udusenu do plnky a nie je vobec horka....
pitruska82
(upraveno)
2. 7. 2010, 15:21
Jani, já to nikdy nepoužívám, myslím, že by to nebylo dobré ( něco mi říká, že hořké)
Bylinka1
(upraveno)
1. 7. 2010, 20:48
..a co děláte s tou vydlabanou částí lilku ?Nedá se to třeba přidat k tomu masku?Jinak