Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

***MOTÝL K 2. NAROZENINÁM***

0.0
***MOTÝL K 2. NAROZENINÁM***

Potřebné ingredience

KORPUS OD Dáša V. (onasi) ID 9782 - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14008 nebo jakýkoliv korpus o průměru 26cm.

Postup přípravy

VANILKOVÝ KRÉM:

*1 balíček/ 6 plátků želatiny
*4 žloutky, 250ml mléka
*150g cukru
*1 lusk vanilky
*300ml smetany ke šlehání

DÁLE:
*kiwi, jahody či jiné ovoce

OZDOBENÍ:

600ml smetany ke šlehání
*4 vanilkové cukry
*3 ztužovače šlehačky
*2 kiwi
*1 mandarinka
*hrst jahod
*1/2 dortového želé
* 150ml meruňkové šťávy (či jiné)
*2 lusky vanilky
*1 lžíce cukru

Den před plněním dortu upečeme piškotový korpus. Korpus rozkrojíme na 3 pláty. Meruňkový džem rozředíme 1-2 lžícemi vody, nahřejeme, propasírujeme ho přes síto a potřeme jednotlivé pláty.

VANILKOVÝ KRÉM:
Želatinu necháme nabobtnat v 50ml vody. Žloutky, cukr smícháme s 50ml mléka. Zbylé mléko svaříme s dření, kterou vyškrábneme z lusku vanilky. Nádobu se žloutkovou směsí postavíme do vroucí lázně a za stálého míchání do ní přiléváme svařené mléko. Krém mícháme do zhoustnutí. Nabobtnalou želatinu vložíme do teplé vodní lázně a rozpustíme ji. Přimícháme do ní 1 naběračku horkého krému, promícháme a vrátíme zpět do mísy s krémem. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a zlehka ji vmícháme do studeného vanilkového krému. (Krém musím ještě trochu vychytat, ale chuť je výborná).

Oloupeme kiwi a společně s jahody nakrájíme na kostičky. Dortovou formu o průměru 26cm vyložíme pečísím papírem, vložíme do ní 1 plát, rozetřeme na něj polovinu krému a posypeme polovinou ovocné směsi. Přiklopíme druhým plátem, potřeme druhou polovinou krému a posypeme ovocem. Nakonec přiložíme poslední dortový plát. Dort uložíme na 12 hodin do chladničky aby ztuhl. Z časových důvodů jsem ho tam měla jen 4 hodiny a bylo to v pořádku.

Z dortu odstraníme formu, sejmeme papír a přesně v polovině dort překrojíme. Na ozdobu ušleháme ze smetany s vanilkovým cukrem a ztužovačem pevnou šlehačku. Několik lžic smetany si dáme stranou na ozdobení. Zbylou šlehačku potřeba rozpůlený dort. Připravený dort naaranžujeme na mísu oblými stranami k sobě a vidličkou uděláme do šlehačky ozdobné rýhy.

Kiwi a jahody nakrájíme na plátky v kráječi na vajíčka aby to bylo uhledné. Mandarinky rozděláme na měsíčky a oloupeme. Na motýlí křídla naskládáme plátky ovoce, tak aby se trochu překrývaly. Z dortového želé, cukru a meruňkové šťávy připravíme želé ( podle návodu uvedeném na obalu) a ovoce jím tenkou vrstvou potřeme (např. mašlovačkou)

Okraje dortu ozdobíme šlehačkovými růžičkami a nakonec do dortu zapícháme lusky vanilky. Dort necháme na chladném místě a můžeme slavit...

....

Meruňkovou šťávu prodávají v Albertu, možná, že seženete i jinde.

Na oslavičku....

Na oslavičku....

Dort....

Maminka s oslavencem....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

certos 8. 7. 2010, 7:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)vypadá k nakousnutííí (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (L)
manhartici 8. 7. 2010, 9:55
@certos Díky Jani (L) |:o) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie