Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Hřibový salát

0.0
Hřibový salát

Potřebné ingredience

1 kg papriky 1 kg cibule 2 kg tvrdých hřibů ( pouze praváci, nebo suchohřiby ) Nálev : 2l vody , 2,5 dcl octu, 20 dkg cukru 4 dkg soli 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře

Postup přípravy

Do uvařeného nálevu dáme povařit papriku nakrájenou na proužky a cibuli nakrájenou na kolečka. Povaříme cca 5 minut. Pokrájené hřiby uvaříme zvlášť ( asi 20 minut ), propláchneme, scedíme, přidáme do nálevu (kde už je cibule a paprika ) a necháme ustát asi 24 hodin.
Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 15 minut při teplotě 100 stupňů C.

Opravdu vynikající, moc doporučuji pro ty kdo má rád hřiby a v létě neví co s nimi.

Hotové a připravené hřiby z zavíčkování. Tohle je jen poloviční dávka - takže 1 kg hřibů.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dočka 27. 8. 2010, 7:04
(F)Jarmilko tak jsem zkusila váš recept ale chtěla jsem se zeptat kdy můžeme tuhle dobrotu jíst? ,je to asi blbá otázka ale takhle houby jsem dělala poprvé ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)a tak nevím kdy můžeme potom konzumovat (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (hello) (L) (L) (L) (L)
pasticka 17. 8. 2010, 18:35
Dobrý den paní Jarmilo, chtěla bych se zeptat myslíte, že by šlo udělat i z hlívy ústřičné? Je to taky tvrdší houba. Recept mě zaujal, tak bych vyzkoušela :-)) Předem díky za odpověď. Lenka S.
boubelkajitka 17. 8. 2010, 17:49
Jarmilko (F), děkuji za skvělý recept (Y),dnes již zavářím a ochutnávám rovnou z hrnce :-p.Mocinko dobrounké (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) A ty dámy co měli problém se špatným vložením 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-|,asi raději měli nejdříve vyskoušet-pokud vůbec něco umí uvařit-zavařit a pak komentovat (N).Papa Jitka (L)
Rena99 13. 8. 2010, 7:23
Dají se pak použít pod maso, nebo je to nakyselo jen tak na jídlo? Díky, taky asi vyzkouším. Hříbků je dost a dost. *-) (hello)
kojal 15. 8. 2010, 14:11
@Rena99 Tak to my je stačíme sníst pouze jako přílohu k jídlu. (pl) Myslím, že je to i škoda dávat pod maso, když už jsou hotové a mají svou sladkokyselou chuť. Určitě by to ale šlo (jidlo) .Já už jich mám letos zavařených 48 menších sklenic. A to není ještě konečná. (F) Pár jich rozdám, ale opravdu je to tak dobré, že na to stačíme sami. (hello) (hello)
maruška 13. 8. 2010, 15:22
@Rena99 mám podobný recept u sebe..a používám pod maso (F)
sipesi 13. 8. 2010, 6:53
Moc díky za receptík, máme už usušeno i od loňska celý kameňák na zelí a tak letos jsme začali už zavařovat a tohle bude jistě super změna! Hřibů je u nás strašně moc a tak hned o víkendu vyzkoušíme. Děkuji (Y) (Y) (Y)
kojal 12. 8. 2010, 13:59
(Y) (Y) Milé maminky. Toto je výborný hřibový salát. Teď když rostou hřiby na každém kroku a Vaše polovičky Vám je domů nosí a nosí a nevíte co s nimi, je to výborný způsob uskladnění na zimu. Moc doporučuji. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie