(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pangasius (nebo treska) s houbovou čepicí, příloha houbová rýže
Potřebné ingredience
Pangasius nebo treska (pangasia dneska už nejíme...), plátkový sýr, 2 cibule, česnek, mletý kmín, sůl, pepř, olej, rýže, houby (i mražené), koření na ryby
Postup přípravy
Klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota. Okořeníme dle chuti - přidáme česnek několik stroužků, sůl, pepř, mletý kmín. Vajíčko už nedávám, ale určitě by ničemu nevadilo. Někdy obměňuju chuť přidáním nivy, balkánského sýra apod.
Zapékací mísu nebo pekáč malinko potřeme olejem nebo poklademe plátky másla. Na cibuli, pokrájenou na větší proužkynebo kolečka, naskládáme opláchnuté filety pangasia nebo tresky, posypeme zlehka kořením na ryby a pečeme cca 10 minut na 180-200°C. Pak rozprostřeme navrch část houbové směsi, poklademe plátkovým sýrem a dáme opět zapéct do trouby na dalších 10-15 minut. Můžeme mírně podlít vodou, i když zmrazené ryby pustí vodu po zahřátí samy.
Uvařenou rýži smícháme se zbytkem podušené houbové směsi - tato příloha lze jíst i samostatně jako houbové rizoto, můžeme navrch posypat strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!
Zapékací mísu nebo pekáč malinko potřeme olejem nebo poklademe plátky másla. Na cibuli, pokrájenou na větší proužkynebo kolečka, naskládáme opláchnuté filety pangasia nebo tresky, posypeme zlehka kořením na ryby a pečeme cca 10 minut na 180-200°C. Pak rozprostřeme navrch část houbové směsi, poklademe plátkovým sýrem a dáme opět zapéct do trouby na dalších 10-15 minut. Můžeme mírně podlít vodou, i když zmrazené ryby pustí vodu po zahřátí samy.
Uvařenou rýži smícháme se zbytkem podušené houbové směsi - tato příloha lze jíst i samostatně jako houbové rizoto, můžeme navrch posypat strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
14. 7. 2012, 13:40
ogei
(upraveno)
16. 3. 2011, 11:56
jaj to byla dobrotka jen jsem na plech k rybičce přihodila brambory a to bylo něco díky moc za inspiraci
Vanusak
(upraveno)
16. 3. 2011, 12:55
@ogei
Gabčo, jojo, i s bramborama je to mňamka! Jsem ráda, že chutnalo.
jarus25
(upraveno)
13. 12. 2010, 8:53
Ivi, včera jsem udělala tresku podle vaše receptíku a manžel si teda u toho chrochtal takže určitě zařadím častěji do jídelníčku
Vanusak
(upraveno)
13. 12. 2010, 15:23
@jarus25
Jsem ráda, že chutnalo, díky!
veleprcek
(upraveno)
11. 12. 2010, 23:12
Milujeme pangásy tak určitě někdy udělám, dík za tip a houby? ty mi taky milujeme
Vanusak
(upraveno)
9. 7. 2012, 15:20
@veleprcek
nikolletav
(upraveno)
18. 11. 2010, 12:34
Ivčo, teď jsem dopekla, podle Vašeho receptu a jídlo je unikátní , moc děkuji za SUPER RECEPT, Míša
Vanusak
(upraveno)
18. 11. 2010, 13:22
@nikolletav
Jé, Míšo, to jsem ráda, že chutnalo! Já ty houby strkám snad skoro všude, prostě kde to jde. Houby, ty my můžem!