Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Univerzální oběd pro batole

0.0
Univerzální oběd pro batole

Potřebné ingredience

Maso (kuře, kostka filé, krůta...)
Zelenina (mrkev, brokolice, hrášek, dýně... může být i mražené)
Hladká mouka
Sladká smetana 12 %
Malé těstoviny (kolečka, hvězdičky, nudle) - NEJSOU NUTNÉ

Postup přípravy

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme kostku filé nebo na kousky nakrájené maso. Přihodíme pokrájenou zeleninu nebo nasypeme mraženou z pytlíku. Já používám pouze značku Bonduelle, kvalita i chuť mi připadají bezkonkurenční. Chvilku vše necháme na másle pod poklicí, poté, asi po 5 minutách podlijeme převařenou vodou. Pokud chceme s těstovinami, přidáme je teď. Dusíme zakryté do měkka. Já přidávám malou špetku soli, pokud nesolíte, není nutná.
Když je vše měkké, buď vidličkou rozmačkáme na vhodné kousky (podle počtu zoubků dítěte :-), přilijeme záklechtku - asi tak 1,5 lžíce hl. mouky rozmíchané ve studené vodě nebo v mléce a zahustíme. Pokud dáváte těstoviny, není mouka nutná, zhoustne samo. Nakonec tak dvě lžíce sladké smetany a je hotovo. Komu dítě nechce kousat, může rozmixovat do hladka.
Vařím obden, syn má raději hustší, vodnatá jídla a polévky odmítá. Přebytky ihned v kelímcích mrazím.
Úspěch u nás má zejména filé, hrášek, mrkvička, kukuřice, brokolice. Špenát a dýně někdy.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hora 10. 11. 2007, 10:12
Milá Evi. Dnes jdu do toho vašeho obídku, tak uvidíme !!!!!!!! :-)
corgi 11. 11. 2007, 14:38
@hora Moniko díky za komentář, hrozně jsem řešila, čím syna krmit. Nakonec jsem se rozhodla napodobit dětské výživy Hipp, které mají podobnou konzistenci - ty neodmítal nikdy. Doufám, že jste měla také úspěch! Mějte se krásně! Eva
Šperky TA-JI-TY 9. 11. 2007, 19:00
Milá Evo, tak už jsem toto vaše papáníčko zkoušela se 2 obměnami a výýýýborné. Jednoduché, rychlé a dobré. Super nápad. (Y)
corgi 11. 11. 2007, 14:39
@Šperky TA-JI-TY Jitko díky za pochvalu receptu. Já vařím hrozně ráda, i vymýšlím nové věci. Ale jak je to moc složité, tak to není pro mě ;-) Jsem ráda, že Vám (teda přímo Vám asi ne ;-) chutnalo! Hezký den! Eva

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie