Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

HELENSKÉ ROHLÍČKY - KLUCI V AKCI

0.0
HELENSKÉ ROHLÍČKY - KLUCI V AKCI

Potřebné ingredience

1 kg hladné mouky, 150g másla, 100 g sádla,200 g krupicového cukru,kůra z jednoho citronu, 1 lžička soli, 50 g droždí, asi 500 ml mléka
NÁPLŇ:
kokos smíchaný s cukrem
instatntní kakao
vejce na potření
CUKERNÝ ROZVAR:
300 ml vody + 40 g vanilkového cukru

Postup přípravy

Mouku v míse rozžmolíme s tukem, cukrem a citronovou kůrou. Dobře promícháme a ve směsi uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme ho trochou vlažného mléka a počkáme asi 10 minut, než vyběhne kvásek.

Pak přilijeme zbytek mléka a ručně zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

Poté z těsta odkrajujeme kousky a tvoříme bochánky o velikosti pingpongových míčků, klademe je na pracovní desku a necháme opět vykynout.

Bochánky pak rozválíme do oválků-trojúhelníčků, posypeme kokosem smíchaným s cukrem nebo instantním kakaem a zarolujeme do tvaru rohlíčků. Na plechu je potřeme rozšlehanými vejci a pečeme dozlatova.

Mezitím, co se rohlíčky pečou, rozvaříme ve vodě cukr. Po upečení ještě horké rohlíčky tímto rozvarem potřeme.

příprava 20 minut
kynutí 1 hodina
plnění a pečení 1 hodina

MOJE PRVNÍ KYNUTÉ TĚSTO V ŽIVOTĚ :-) A JSOU VÝBORNÉ!

ROVNÉ JSOU S KOKOSEM A ZAHNUTÉ S KAKAEM

V ŘEZU

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šumafka 3. 11. 2010, 16:54
Po vysílání pořadu jsem je dělala, ale jen z poloviční dávky. Moc hezky se s těstem pracovalo a byly dobré! Díky za jejich připomenutí, musím je zase udělat :-)
jeremy 12. 9. 2010, 11:58
(clamp) (clamp) (clamp)to bylo v tom díle,jak je učili motat ta starší paní coby maminka té paní, která to celé předváděla,že?Škoda, že jsem to neviděla celé...ten díl...Vám se ale moooc podařily! (Y)
smiisek 3. 11. 2010, 12:25
@jeremy Na ten díl se můžete podívat na internetu (Y) (Y) (Y) Než jsem je pekla, také jsem si ten díl pustila, abych to motání pořádně natrénovala... My máme nejraději variantu se skořicí a cukrem a granka se nebojíme, zamotat to v pohodě jde... mnam mnam Zdena (zajic) (zajic) (zajic)
jeremy 3. 11. 2010, 15:08
@smiisek Ještě to tak najít...ale mrknu! Zrovna dnes peču buchty, ale jiné, ale na tyto se juknu...já mám u sebe v receptech také kynuté rohlíčky,můžete juknout...i s postupem, receptík mám od sestry a je to také bezva těstíčko! zdravím! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie