(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Střílené koroptve motykou

Potřebné ingredience
Brambory-dle strávníku na jeden plech asi 4 brambory,utřený česnek,sůl,kmín,sádlo
Postup přípravy
S dětmi si děláme tuto báječnou večeři , ke které vymysleli tento název.
Syrové brambory vydrbeme kartáčkem-nakrájíme na silnější plátky a poskládáme na plech ,hodně potřený olejem,okmínujeme a zprudka pečeme -když z jedné strany zčervenají otočíme je a dopečeme do červena i z druhé strany.V míse smícháme utřený česnek se solí a trochou sádla a upečené brambory do toho vysypeme a promícháme.S podmáslím je to výborná večeře-když je dělám nestačím je ani péct jak jdou na dračku.
Syrové brambory vydrbeme kartáčkem-nakrájíme na silnější plátky a poskládáme na plech ,hodně potřený olejem,okmínujeme a zprudka pečeme -když z jedné strany zčervenají otočíme je a dopečeme do červena i z druhé strany.V míse smícháme utřený česnek se solí a trochou sádla a upečené brambory do toho vysypeme a promícháme.S podmáslím je to výborná večeře-když je dělám nestačím je ani péct jak jdou na dračku.

a ještě jednou-pěkně pečené do zlatova
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
22. 8. 2012, 13:48









nahlásit

bumbrlici
(upraveno)
12. 10. 2010, 12:00
Taky děláme, je to móc dobré a hlavně jednoduché. S kyškou je to parádní večeře
a děti jsou najedené jako buben




nahlásit
evinas
(upraveno)
2. 10. 2010, 19:37
Tak a už jsou v troubě
Jsem sama doma tak mi nikdo nebude ujídat




nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
3. 10. 2010, 19:27
@evinas
To vám teda závidím-mě to vždycky skoro zbaštěj a nic nezbývá


nahlásit

banaj
(upraveno)
1. 10. 2010, 22:45
U nás se tomu říká Brambory na psa, a když pečeme tak alespoň tři plechy.Mňam.



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
3. 10. 2010, 19:28
@banaj
Taky moc pěkný název a to já peču vždy 4 plechy a nic nezbyde-děsný.


nahlásit
potakur
(upraveno)
29. 9. 2010, 17:41
o víkendu jsme je měli po hodně dlouhé době s mlíkem k večeři, mńam to byla lahúdka
nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
30. 9. 2010, 17:27
@potakur
my jsme si dali s podmáslím-no prostě boží bašta-tak to jste si taky pochutnávali jako my


nahlásit

Iskerka
(upraveno)
29. 9. 2010, 11:05
U nás se těmto bramborám říkalo pečáky a taky jsme se občas dělávali na večeři, mňam. Jen mi vždycky připadalo, že se pečou celé věky a mlsně jsem obcházela okolo trouby

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:13
@Iskerka
To mi teda povídejte-taky mi připadá ,že se pečou děsně dlouhu,když vyndám plech tak se na něj všichni vrhnou a já uloupím sotva pláteček.
A název je všude jiný někdo říká i bramborové topinky apod.


nahlásit
Stanulienka
(upraveno)
29. 9. 2010, 9:11
Ten nazov nema chybu
a urcite aj tie zamiecky su neskutocne mnamkove
Este taka otazocka - co znamena KOROPTVE ????



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:17
@Stanulienka
Koroptev-je polní hrabavý pták-pdobný bažantu.Proto ten název-koroptve střílené motykou.

nahlásit

MíšaC
(upraveno)
29. 9. 2010, 9:31
@Stanulienka
Slovník mi našel, že je to vaše jarabica

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:19
@MíšaC
A teď jsem zase mimo já-nevím co je jarabica.

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:23
@chalupnicka
Tak teď jsem si to našla -že je to vlastně ta naše koroptev polní.

nahlásit
Stanulienka
(upraveno)
29. 9. 2010, 12:47
@MíšaC
Vdaka za odpoved
To nema chybu


nahlásit
Sophie70
(upraveno)
29. 9. 2010, 8:48
nádherný názov
a určite aj veľmi výborné a teraz keď je vonku škaredo, tak je to radosť pripravovať takéto jedlá



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:19
@Sophie70
To mi povídejte víkend přímo nahrával sedět u kamen a péci si tuto dobrůtku.


nahlásit