Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zeleninová á la marocká harira

0.0
Zeleninová á la marocká harira

Potřebné ingredience

Hrst cizrny (lepší je si předem předvařit zvlášť, nebo z konzervy), šálek červené čočky, šálek rýže (já dala jasmínovou), olivový olej, čerstvá rajčata bez slupky nebo loupaná z plechovky, 1 velká cibule, celer, mrkev, možno i cuketa, koření - římský kmín, zázvor, paprika, špetka skořice, pepř, já dala i garam masalu, biobujón v kostce, petrželka

Postup přípravy

Hrozně mi chutná marocká harira, párkrát jsem jí jedla v oblíbené čajovně, tak jsem si jí chtěla uvařit doma a vznikla tato bezmasá improvizace. Tradiční harira se připravuje s masem, jehněčím nebo telecím.

Výborná pro milovníky lehce exotických chutí :-).
Polévka je dost hustá a sytá, hodí se i jako lehká večeře, třeba s opečenou pitou.

Postup: Na oleji orestujeme cibuli na kostičky, necháme zesklovatět, pak vsypeme rýži, čočku a orestujeme, přidáme koření, necháme chvilku rozvonět a pak přidáme zeleninu, pokrájenou na kostičky. Necháme chvíli podusit, pak přisypeme předvařenou cizrnu a dolijeme vodou nebo vývarem. Vaříme, dokud není čočka a rýže měkká, dochutíme biobujónem, solí a eventuelně ještě dokořeníme, já mám moc ráda garam masalu. Zjemníme plátkem másla a posypeme nasekanou petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petrance 11. 10. 2010, 18:01
Jitko a byla to červená čočka? ta restováním získá lepší chuť a vaření to nevadí, nebo aspoň já nepozorovala rozdíl...ale kupuji hlavně tu půlenou, tak ta se asi vaří hodně rychle...
Jitka z Brna 10. 10. 2010, 22:12
Peti a proč se restuje ta čočka? Já to jednou zkusila a pak ji vařila snad hodinu. 8-|
Babu13 9. 10. 2010, 10:29
Vypadá to dobře. (Y) Určitě vyzkouším tyhle chutě mám moc ráda. (flower)
Petrance 8. 10. 2010, 8:36
Janko, ono těch receptů je hodně a různě se liší, já jen improvizovala podle toho, co bylo doma za zeleninku :-), takže to rozhodně není pravá Harira ,-). A je pravda, že v čajovně tam také dávají nudle. Je to opravdu dobrota, hlavně, když jsou čerstvá rajčátka (clamp).
Yvetaaa 8. 10. 2010, 8:01
:-$ :-$ :-$ to vypadá nádherně,jen problém je ten ,že to budu jíst jen já.Moji kluci určitě ne,ale to nevadí,zbyde víc na mě ^o) ^o) ^o) (F) (F) (F)
esmae 7. 10. 2010, 22:05
(Y) (Y) (Y)Petra, aj ja ju milujem. Ja mam origos receptik od mojej ex-svokry Marocanky :-) :-) :-)Len do mojej nejde ryza, no drobne rezance, ziadna skorica a namiesto petrzlenu ide koriander a nejde tam ani sosovica a garam masala. A pravda iny postup. Lebo marocania nemaju vo zvyku prazit cibulu :) Skusim aj tu Vasu (clamp) (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie