Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jahodové kostky

0.0
Jahodové kostky

Potřebné ingredience

6 vajec, 250 g práškového cukru, 100 g oleje, 250 g hrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1/2 balíčku prášku do pečiva, voda. Náplň: 1 l jahodového kompotu, 1 krémový prášek se zlatým klasem (= 1 vanilkový pudink), 250 g másla, 150 g práškového cukru, 50 g čokolády.

Postup přípravy

Žloutky vymísíme s práškovým cukrem do pěny. Potom přidáme olej, hrubou mouku, kterou jsme rozmíchali s kakaem, kypřící prášek a podle potřeby několik lžic vody. Promícháme dohromady s tuhým sněhem z bílků a rozvrstvíme na vymaštěný a vysypaný plech. Upečeme a na vychladlý koláč rovnoměrně rozvrstvíme krém, který posypeme nakrájenou nebo nastrouhanou čokoládou.
Příprava krému: Šťávu z jahod scedíme, smícháme s krémovým práškem a uvaříme hustou kaši. Do kaše postupně vmícháme rozetřené máslo s práškovým cukrem a nakrájené jahody.

Moučník je slavnostnější, chutná spíše jako dort.

Dobrou chuť!

Moučník lze připravit i z borůvek. Použila jsem zmražené borůvky, nechala jsem je rozmrazit v mikrovlnce a díky tomu pustily šťávu, kterou jsem použila na přípravu krému. Také dobré!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 27. 10. 2010, 9:08
recept vypadá dobře (Y) (clamp)
Ivinka_D 27. 10. 2010, 15:43
@chalupnicka ... a dobře to chutná. Zrovna na zítra se chystám, že se do toho pustím - tedy do pečení. Obávám se, že na ochutnání mi zbydou jen drobečky. A možná si budu moci vylízat mísu. :-) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie