(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Linecké s fruktózou
Potřebné ingredience
200g celozrnná špaldová mouka hladká 140g másla 2 žloutky 20g sušeného ovesného nápoje" Oves Milk " 40g fruktózy
Postup přípravy
Takže všechny suroviny zpracujeme v těsto, to dáme odležet, tak na půl hodiny do ledničky.
Těsto po odležení vyválíme a vykrajujem tvary.
Přiválení se mně to lehce lepilo, ale ničím jsem nepodsypávala. No asi to lepení bylo i tím, že to těsto se nahřálo, protože jsem měla dvě pomocnice, tak jsme dělaly dlouho.
Pekla jsem v elektrické troubě na 180 stupňů druhá příčka od spodu a hornídolní ohřev.
Doba pečení u mně byla 5-6 minut.
Ovšem upozorňuji, že doba pečení závisí na tom, jak silné a velké ty tvary budou.
V původní receptu mám psáno asi 10 minut.
Takže to chce hlídat a dobu si vychytat.
Pak jsem teda u těch mejch kousků měla problém, že jsem je nemohla hned sundat po upečení s plechu.
Byly hrozně křehké, ale stačilo chvilku počkat a bylo po problému.
Nechala jsem vychladnout na mřížce, na které jsem měla papírové utěrky.
Potom jsem slepovala domací jahodovou marmeládou a domácí nutelou.
Ještě chci napsat poznatek, že jsem se zprvu lekla, že se nepovedly, protože po vychladnutí a slepení a následném ochutnání, se prostě v puse sypaly. Tak jsem dala pár kousků do lednice a po odležení už to bylo ok.
Jo a kolik kousků to bylo? Přesně nevím, ale asi okolo 60 kousků.
Samodřejmně už nejsou.
Ještě se po slepení můžou pocukrovat, nebo před pečením potřít vajíčkem a posypat nasekanejma mandlema. Kdo to chce mít, jako by pocukrované, ale nechce dávat cukr, tak otiskne cukroví lícovou stranou v Oves Milk.
Těsto po odležení vyválíme a vykrajujem tvary.
Přiválení se mně to lehce lepilo, ale ničím jsem nepodsypávala. No asi to lepení bylo i tím, že to těsto se nahřálo, protože jsem měla dvě pomocnice, tak jsme dělaly dlouho.
Pekla jsem v elektrické troubě na 180 stupňů druhá příčka od spodu a hornídolní ohřev.
Doba pečení u mně byla 5-6 minut.
Ovšem upozorňuji, že doba pečení závisí na tom, jak silné a velké ty tvary budou.
V původní receptu mám psáno asi 10 minut.
Takže to chce hlídat a dobu si vychytat.
Pak jsem teda u těch mejch kousků měla problém, že jsem je nemohla hned sundat po upečení s plechu.
Byly hrozně křehké, ale stačilo chvilku počkat a bylo po problému.
Nechala jsem vychladnout na mřížce, na které jsem měla papírové utěrky.
Potom jsem slepovala domací jahodovou marmeládou a domácí nutelou.
Ještě chci napsat poznatek, že jsem se zprvu lekla, že se nepovedly, protože po vychladnutí a slepení a následném ochutnání, se prostě v puse sypaly. Tak jsem dala pár kousků do lednice a po odležení už to bylo ok.
Jo a kolik kousků to bylo? Přesně nevím, ale asi okolo 60 kousků.
Samodřejmně už nejsou.
Ještě se po slepení můžou pocukrovat, nebo před pečením potřít vajíčkem a posypat nasekanejma mandlema. Kdo to chce mít, jako by pocukrované, ale nechce dávat cukr, tak otiskne cukroví lícovou stranou v Oves Milk.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fialousek
(upraveno)
1. 11. 2010, 21:51
Díky za recept. Vyzkouším!