Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Semifreda pomerančová

0.0
Semifreda pomerančová

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 4 PL polohrubé mouky, 2 PL kakaa. Náplň: 2 jogurty Sanée krémové s červeným pomerančem (po 150 g), 1 vaničkový polotučný tvaroh (250 g), 2 PL cukru moučka, 100 ml Rama cremefine ke šlehání, 3 želatinové plátky. Dále: 1 mandarinkový kompot, 1 čiré dortové želé, 50 g čokolády na vaření, kousek 100% tuku, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Korpus: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku s kakaem a sníh z bílků. Plech 30 x 40 cm vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Upečeme tenký piškot, vychladlý vykrájíme formičkami, na každé semifredo 2 kousky. Na náplň smícháme tvaroh, jogurty, cukr a ušlehanou šlehačku, vmícháme rozpuštěnou želatinu.
Tácek pokryjeme alobalem, uložíme formičky s 1 korpusem, do každé dáme 1 lžíci náplně, mírně přitlačíme druhý korpus a doplníme náplní. (Vyjde přesně na 12 semifréd.) Dáme na hodinku do ledničky. Pak poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme 2 lžícemi dortového želé, uvařeného z mandarinkové šťávy. Necháme 4 hodiny ztuhnout v ledničce, vytlačíme a můžeme buď pomašlovat okraje rozpuštěnou čokoládou a posypat kokosem nebo pomašlovat přesně ustřižený proužek pečícího papíru, ihned přiložit k zákusku a po ztuhnutí v ledničce papír sloupnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gonzar 5. 11. 2010, 22:47
Ivuš, tak to jsi vymyslela perfektně. A moc krásně vypadají. Ty by jsi mohla být dodavatelkou do cukrárny. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (flower)
Ilonáček 5. 11. 2010, 11:17
super kousky (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 4. 11. 2010, 23:53
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie