Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Jednoduchý jahodový dort

0.0
Jednoduchý jahodový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 2 KL kypřicího prášku do pečiva, 1 bal vanilínového cukru, 100 g měkkého másla nebo Hery, 3 ks vejce Pudingový krém: 2 PL cukru, 1 bal pudingu s vanilkovou příchutí, 400 ml mléka Náplň: 500 g jahod, 2 bal dort-želé červené, 1/2 l vody, 3 PL cukru ..................................... PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička

Postup přípravy

1. Do mísy dáme všechny suroviny na těsto a elektrickým šlehačem propracujeme těsto nejprve krátce na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni 2 minuty. Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy (prům. 26 cm).

Dáme péct:
Horní a spodní ohřev: cca 180°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 160°C (předehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 3 (předehřátá trouba)
Doba pečení: cca 20 min

2. Korpus necháme vychladnout. Pak nožem uvolníme okraj formy a korpus přendáme na servírovací talíř. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj z dortové formy.

3. Puding uvaříme podle návodu, ale pouze ve 400 ml mléka a s 2 PL cukru. Uvařený puding necháme 15 min. chladnout a poté rozetřeme na korpus. Necháme zcela vychladnout.

4. Jahody nakrájíme na silnější podélné plátky a vyskládáme je od středu dortu (tvoříme jakési kruhy z jahod). Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Polijeme jím jahody a necháme ztuhnout. Po úplném ztuhnutí uvolníme nožem okraj formy a sundáme ho z dortu.

TIP: Do těsta na korpus můžeme přidat 50 g nadrobno nakrájených mandlí. Dort také můžeme podle chuti posypat mandlovými lupínky nebo hoblinkami z čokolády.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

isabellka 22. 5. 2011, 11:49
Ivo opravdu moc chutný dortíček (Y),asi ho budu dělat častěji,svěží a chutnal celé rodině (^),všem moc doporučuji a doporučím i kamarádkám :-$.hezký den edita

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie