(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Inspirace z dovolené v Británii - Apple crumble

Potřebné ingredience
Jablka, máslo, cukr, polohrubá mouka, skořice (můžou být i rozinky), smetana k podávání.
Na kilo jablek připadá cca 100g tuku, 100g cukru a 100g mouky (můžeme přidat i mleté oříšky)
Dávám půl másla a půl Hery.
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na malé kousky, můžeme, ale nemusíme je i chvilku podusit (dokonce třeba i v džusu, může být pomerančový). Ve vyšší nádobě společně ručním šlehačem spojíme tuk, cukr, mouku a skořici v jakousi drobenku, konzistencí připomíná mokrý písek. (můžeme přidat mleté nebo nasekané oříšky nebo křupavé muesli).
Do máslem vymazané zapékací nádoby nasypeme jablka a na ně rozdělíme drobenku. Pečeme v troubě cca 20 minut dokud krásně nevoní a vršek je zlatavý.
Já jsem tentokrát použila třtinový cukr a špaldovou celozrnnou mouku, proto je výsledek tak tmavý.
Po upečení si v Anglii apple crumble na talířku polijí smetanou ke šlehání.
Do máslem vymazané zapékací nádoby nasypeme jablka a na ně rozdělíme drobenku. Pečeme v troubě cca 20 minut dokud krásně nevoní a vršek je zlatavý.
Já jsem tentokrát použila třtinový cukr a špaldovou celozrnnou mouku, proto je výsledek tak tmavý.
Po upečení si v Anglii apple crumble na talířku polijí smetanou ke šlehání.

drobenkou hustě posypeme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kateřinka
(upraveno)
21. 10. 2008, 10:23
super mňamka, už jsem to znala z dob au-pair, ale zapoměla jsem to. dala jsem tam ještě ovesné vločky a taky super



nahlásit

BLANKA
(upraveno)
30. 11. 2007, 20:20



nahlásit