Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Další inspirace z dovolené v Británii

0.0
Další inspirace z dovolené v Británii

Potřebné ingredience

šlehačka, citrón, půl skleničky Lemon curd (prodávají v Marks and Spencer), sněhové pusinky

Postup přípravy

Našleháme šlehačku, do ní vešleháme cca 200g Lemon curd, pak přidáme strouhanou citrónovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Do této vynikající směsi vmícháme na malé kousky rozlámané či rozkrájené sněhové pusinky. Dáme do nádoby vhodné k zmrazení. Necháme v mrazáku nejlépe přes noc.


Je to výborné, u hostitelů v UK mi bylo trapné si stále přidávat, proto jsme si Lemon curd přivezli domů a hned v prvním týdnu po návratu jsme tuto mňamku dělali...
Pusinky se krásně doplňují s kyselou ale jemnou chutí citronů... Určitě to vyzkoušejte!!!
Lemon curd je taková zvláštní hmota, něco mezi krémem, marmeládou... z ingrediencí na obalu jmenuji: citronová šťáva, škrob, margarín, vaječné žloutky...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

helulka 20. 12. 2007, 22:24
... a slyším už jen andělské zvony.. [A] [A] [A]
onasi 6. 3. 2008, 11:11
@helulka :-D :-D :-D
Pivli 12. 11. 2007, 16:13
Kdo jste z Prahy, můžete využít obchod Robertson, mají několik druhů Lemon curd.www.robertson.cz Dá se v pohodě udělat i doma. Další návod zde: www.russianchannel.co.uk/archives/32 (něco pro ruštináře) Ten z Marks and Spencer je skvělý, mám ho ozkoušený. V Anglii mají hodně druhů LC, ale musí se dát pozor, aby tam byla skutečná citronová šťáva, máslo a vajíčka.Pektin je dovolen.Nikoliv škrob.Pak je to sice levná velká sklenice, ale to je tak vše. Receptík znám, doporučuju, je skvělý. Když nebudete vědět co ze zbytkem Lemon curd, dopručuji na tousty.Nejlépe na sendvičový chléb z Tesca.( ten "americký")Na toustík trochu másla, potřít lemon curd a k tomu dobrý čaj.Blaho neskutečné!!!! :-p
Janci 12. 11. 2007, 12:13
No to vypadá krááásně (Y) ale kde sehnat Lemon curd... :'( Našla jsem tento receptík, ale neumím francouzky, tak kdyby mohl někdo přeložit... ;-) [A] Lemond curd (pour 1 pot) Ingrédients : . Le jus d’un citron jaune (environ 5 cl) . Le zeste d’un citron jaune non traité . 2 œufs . 40g de beurre allégé à 41% MG (la recette initiale est avec du beurre normal à 82%MG) . 70g de sucre Préparation : Laver et prélever le zeste du citron. Réserver. Mettre les œufs battus, le sucre, le jus de citron et le beurre coupé en petits morceaux dans un petit saladier en verre puis mélanger. Mettre le saladier dans une casserole d’eau frémissante en veillant que le fond du saladier ne touche pas l’eau. Mélanger régulièrement au début puis constamment à partir où le mélange est chaud. Continuer de mélanger au fouet jusqu’à ce que la crème épaississe. Arrêter la cuisson et verser la préparation dans un pot à confiture. Se conserve au frais une dizaine de jours.
onasi 12. 11. 2007, 14:21
@Janci Jinak v Praze a v Brně prý v Marks and Spencer Lemon curd maji... Přidávám ještě jeden odkaz: http://www.apetitonline.cz/recept/1151/poharky_s_citronovym_maslem.html
onasi 12. 11. 2007, 14:19
@Janci přeložím, to jste se náhodou trefila, že umím francouzky: šťáva z jednoho citronu (cca 5cl) kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu 2 vejce 40g másla (můze být 40%tuku, ale v původním receptu je 82% tuku) 70g cukru Umyjte citron a oloupejte ho. Do skleněné mísy dejte vejce, citronovou šťávu a máslo nakrájené na malé kousky, zamíchejte. Misku dejte na kastrůlek s vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo vody. Ze začátku pravidelně míchejte, později, když se směs zahřeje, již míchejte stále. POkračujte v míchání dokud hmota nezhoustne. Sejměte z ohně a nalijte směs do zavařovací sklenice. Uchovávejte v chladu asi 10 dní.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie