Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

RECEPTY NA NEPEČENÉ CUKROVÍ S KOKOSEM +++

0.0
RECEPTY NA NEPEČENÉ CUKROVÍ S KOKOSEM +++

Potřebné ingredience

X

Postup přípravy

MÁSLOVÉ KOKOSOVÉ KULIČKY:
200g kokosové moučky, 240g moučkového cukru, 80g másla, 2 vejce, 60g kakaa. Vše smícháme a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau s moučkovým cukrem - nebo v kokosové moučce. Necháme v chladu uležet.
ČOKOLÁDOVÉ KOKOSOVÉ KOULE:
Vyšleháme do pěny 150g moučkového cukru a 2 vejce, přidáme 150g čokolády na vaření rozpuštěné ve 20g 100% tuku, 150g mletého kokosu a 2 lžíce rumu. Z těsta tvoříme koule, které obalujeme v loupaných, sekaných mandlích nebo v kokosu. Ukládáme do papírových košíčků.
RAFAELLO:
200g kokosové moučky, 2 dl slazeného kondenzovaného mléka, oloupané mandle. V míse vypracujeme z kokosu a mléka bílou hmotu, necháme 30 minut v chladničce vychladit. Do kousků těsta balíme oloupanou mandli a kousky vyvalujeme jako kuličky v kokosové moučce.
KOKOSOVÉ KULIČKY:
400g moučkového cukru, 200g sušeného mléka, 300g ztuženého tuku, 100g kokosové moučky, kakao. Nad parou rozpustíme tuk, vmícháme cukr smíchaný se sušeným mlékem a kakaem, kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, necháme v chladu chvíli ztuhnout. Tvarujeme kuličky a obalujeme je v kokosové moučce.
SNĚHOVÉ KOULE:
2 bílky, 80g moučkového cukru, 100g kokosové moučky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu. Ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr. Vmícháme kokosovou moučku smíchanou s kakaem a lžíci rumu. Do vláčného těstíčka balíme oloupané mandle. Koule obalujeme v kokosové moučce.
KOKOSKY DO FORMIČEK:
2 žloutky z natvrdo uvařených vajec utřeme se 100g moučkového cukru a 100g strouhaného kokosu. Přidáme 2 lžíce rumu. Zpracovanou hmotou vyplníme formičky (mušle, ořechy apod.) a necháme do druhého dne sušit. Hotové vyklepneme z formičky.
KOKOSOVÉ KOŠÍČKY:
100g mletého kokosu, 250g moučkového cukru, 70g másla, 0,5 dl rumu, mleté piškoty. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Kousky těsta tvarujeme jako malé kuličky a vkládáme je do papírových košíčků, zalijeme kakaovou polevou. Rozpustíme ve vodní lázni 180g 100% tuku, přidáme 100g moučkového cukru a 70g kakaa. Vymícháme do hladka, necháme mírně zatuhnout a nalijeme na kokosovou hmotu v košíčkách. Ozdobíme podle fantazie (lentilka, barevné sypání apod.).
KOKOSOVÝ SALÁM:
150g mletého kokosu, 150g moučkového cukru, kousek bílku, 1lžíce rybílové marmelády, 1 lžíce rumu. Strouhaný kokos umeleme na makovém mlýnku, přidáme cukr, bílek, marmeládu, rum a vypracujeme hustší těsto. Uděláme váleček, obalíme v prosátém kakau a necháme asi 1 den ztuhnout v chladu. Pak krájíme na plátky a dosušíme.
TŘÍBAREVNÝ KOKOSOVÝ ŘEZ:
500g dětské krupičky, 500g moučkového cukru, 150g másla, 150g ztuženého 100%tuku, 5 lžic rumu, 8 - 10 lžic mléka, kokosová moučka. Máslo a tuk rozpustíme a osmažíme v něm krupičku na světlý odstín. Přidáme cukr, rum a tolik kokosové moučky, aby hmota byla vláčná. Rozdělíme na 3 díly, jeden zůstane bílý, druhý obarvíme kakaem, třetí díl obarvíme růžovou potravinářskou barvou. Vyválíme stejné obdélníky, položíme na sebe a opatrně svineme do válečku. Zabalíme do celofánu a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme na kolečka.

OVOCNÝ SALÁMEK:
Smícháme 100g mletých piškotů, 70g kandovaného ovoce, 50g kokosu a 40g moučkového cukru. Přidáme 50g másla a šťávu z půlky citronu. Směs rozdrobíme jako na žmolenku, zalijeme 50g rozpuštěného tuku a uhněteme. Vytvarujeme salámek, pevně zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na kolečka.
TMAVÁ KOKOSOVÁ ČOKOLÁDA:
500g 100% tuku Iva, 100g čokolády na vaření, 300g moučkového cukru, 100g kakaa, 2 - 3 lžíce rumu, 30g kokosové moučky. Tuk rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme nalámanou čokoládu, cukr, přimícháme prosáté kakao, rum a nakonec kokosovou moučku. Mícháme až je hmota hladká - nesmí se vařit. Dáváme do formiček a necháme ztuhnout. Vyklopíme a uchováme v chladničce.
KOKOSOVÁ ČOKOLÁDA VE FORMIČKÁCH:
250g mletého kokosu, 250g mouckového cukru, 8 - 9 dkg másla, 2 žloutky. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do hladkého krému a vmícháme kokosovou moučku. Plníme do malých formiček, vyklopíme a necháme na vále sušit.
KOKOSOVÉ OVÁLKY:
250g kokosu, 400g mletých dětských piškotů, 250g másla, cukr a rum podle chuti. Vypracujeme těsto a vkládáme do cukrem vysypaných formiček oválného tvaru. Vyklopíme, necháme zaschnout a druhý den poléváme čokoládovou polevou. Zdobíme půlkami mandlí.
ŠPANĚLSKÁ KOLEČKA:
250g moučkového cukru, 200g kokosové moučky, 2 bílky, trochu rumu. Vypracujeme těsto na pocukrovaném prkýnku, vyválíme a vykrajujeme oválky. Připravíme druhé nepečené těsto. Smícháme 200g mletých piškotů se 150g mletých ořechů, 50g másla, 2 žloutky, 100g moučkového cukru a trochou citronové šťávy. Vyválíme na stejnou tloušťku jako první těsto, vykrajujeme stejně velké oválky. Oválky dvou barev spojujeme marmeládou a necháme do druhého dne zaschnout. Druhý den ozdobíme čokoládovou polevou.

ŠVESTKOVÉ KOULIČKY:
10 velkých suchých švestek, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžička kakaa, 1 lžíce citronové šťávy a špetka strouhané kůry, 2 dl moučkového cukru, 2 dl strouhaného kokosu. Švestky omyjeme, krátce povaříme v troše vody a vypeckujeme. Jemně usekáme a spojíme s ostatními surovinami, dobře promícháme. Z husté hmoty tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v kokosové moučce.
KOULE ŠUP SEM - ŠUP TAM:
120g moučkového cukru, 30g kakaa, 50g mletého kokosu, 40g másla, 1 bílek, rum. Všechny suroviny zpracujeme a tvarujeme větší nebo menší koule, které obalujeme v mletém kokosu.
KOKOSOVÉ KULIČKY:
150g dětské krupičky, 100g mletého kokosu, 200g moučkového cukru, 120g másla, 3 lžíce rumu. Na slabém ohni rozpustíme máslo a lehce opražíme krupičku. Zapracujeme ostatní suroviny a z hmoty tvarujeme kuličky. Namáčíme v čokoládové polevě.

KOKOSOVÉ DVOUBAREVNÉ ŘEZY:
250g kokosové moučky, 500g moučkového cukru, 250g tuku (Hera apod.), 150g sušeného mléka, 2 bílky, několik lžic rumu (podle chuti). V hrnci rozpustíme tuk, odstavíme z ohně, vmícháme kokosovou moučku, cukr, sušené mléko, rum a bílky. Vymícháme těsto, rozdělíme na 2 díly. Plech vyložíme alobalem, rozetřeme jeden díl těsta. Do druhého dílu vmícháme trochu kakaa na obarvení a rozetřeme na první díl. Polijeme čokoládovou polevou (můžeme střídat s bílou polevou) a necháme v chladu ztuhnout.
NUGÁTOVÉ ŘEZY S ROZINKAMI:
100g másla, 100g tuku Hera (apod.), 100g moučkového cukru, 50g kakaa, 4 dl horkého mléka, 4 lžíce rumu, 6 lžic kokosové moucky, 4 lžíce rozinek. Rozmixujeme změklé máslo, tuk, cukr, kakao a mléko. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky (spařené a okapané) a přilijeme rum. Do směsi zamícháme 2 balíčky dětských piškotů, lehce promícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem, naplníme směsí, stlačíme a překryjeme alobalem. Nejlépe přes noc necháme uležet v chladničce. Druhý den vyklopíme, polijeme mléčnou nebo kakaovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
KOKOSOVÝ STUDENÝ DORT:
2 balíčky piškotů, 2 zakysané smetany, 1 sušená šlehačka v prášku, l vanilkový cukr. Podle návodu ušleháme šlehačku, smícháme se smetanou, cukrem a piškoty. Dortovou formu silně vymažeme máslem, vysypeme kokosovou moučkou a naplníme polovinou směsi. Poklademe okapaným kompotovým nebo čerstvým ovocem a rozetřeme zbytek směsi. Povrch uhladíme, posypeme kokosem a kakaem a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládovou polevou.
ŠPANĚLSKÁ KOLEČKA:
250g ml.cukru, 200g kokosu, 2 bílky, trochu rumu . Vypracujeme těsto a na pocukrovaném vále vyválíme a vykrajujeme oválky. Vypracujeme druhé těsto: 200g ml. piškotů, 150g ml.ořechů, 50g másla, 2 žloutky, 100g ml.cukru, trochu citr.šťávy. Vyválíme a vykrajujeme stejné oválky jako z prvního těsta. Spojujeme marmeládou a necháme do druhého dne zaschnout. Zdobíme čokol.polevou.
KOKOSOVÉ BONBONY:
Vymícháme 50g másla, 30g ml.cukru, 1 van.cukr. Přidáme 40g kokosu, 1 balíček pomletých piškotů a 50 ml rumu. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Dáváme do papírových košíčků.
RAFAELLO:
Rozpustíme 250g 100% tuku. Do vychladlého vmícháme 250g ml.cukru, 1 van.cukr a 100g pomletých ovesných vloček. Přidáme 100 ml teplé vody, 200g sušeného mléka, 200g kokosu a dáme vychladit. Tvoříme kuličky, do každé vložíme lískový oříšek, obalíme v kokosu a dáme do papírových košíčků.
KOKOSOVÝ GRILIÁŽ:
250g 100% tuku rozpustíme, do vlažného přidáme 1 Salko, 250g kokosu a promícháme. Natřeme na dortové oplatky a přikryjeme druhým. Krájíme čtverečky a polovinu namočíme do čokolády.
KOKOSOVÉ KULIČKY I:
4 lžíce ml. cukru, 3 lžíce másla, 4 lžíce mletého kokosu, 2 lžíce kakaa, 1 bílek. Všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhou hmotu. Tvarujeme malé kuličky a obalujeme v mletém kokosu.
KOKOSOVÉ KULIČKY II:
100 ml.mléka, 1 lžička Solamylu, 1 lžíce hr.mouky - uvaříme kaši a do horké vmícháme 70g kokosu. Vyšleháme 100g másla, 100g ml.cukru a přidáme studenou kaši, 350g ml.piškotů a rum podle chuti. Lískové oříšky krátce opražíme na suché pánvi a oloupeme. Z těsta tvoříme kuličky a do každé vtlačíme oříšek. Obalujeme v kokosu.

DVOUBAREVNÉ TYČINKY:
1 Salko, 100g ml.cukru, 1 van.cukr rozmícháme a přidáme 250g kokosu. Z hmoty tvarujeme tyčinky, jeden konec namočíme do čokolády.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gonzar 7. 12. 2010, 21:56
Júúú, to je krásných receptíků. Zdeni, děkuji moc za ně. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (F) (L) (hello) (hello) (hello)
Anturka 8. 12. 2010, 11:03
@gonzar Ali, děkuji to je dobře že se hodí. (andel) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie