Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Perníkový adventní veněc - můj druhý v životě

0.0
Perníkový adventní veněc - můj druhý v životě

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 6 dkg tuku, 2 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 1 rovná lžíce jedlé sody nebo prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, trochu rumu, 5 hřebíčků, mletá skořice, trochu perníkového koření

Postup přípravy

Hřebíček utlučeme, mouku prosijeme s jedlou sodou nebo práškem do pečiva. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme odpočinout, nechávám i do druhého dne. Vyválíme plát o tloušťce 3-4 mm a vykrajujeme potřebné tvary. Potřeme žloutkem rozšlehaným v troše mléka. Pečeme na vymazaném plechu ve středně teplé troubě nebo dle zvyklostí s vaší troubou. Upečené tvary zdobíme bílkovou polevou.
Utřeme 1 bílek s 6 dkg moučkového cukru (prosátého) a kapkou jedlého oleje.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kospetaaa 4. 12. 2010, 22:20
(Y) (Y) (Y) (pernicek)
Hnědovláska 4. 12. 2010, 19:43
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie