Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Medové dortíčky

0.0
Medové dortíčky

Potřebné ingredience

Těsto: 250g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 12,5 dkg tuku( může být i 8 dkg másla a 4,5 dkg sádla) , 1 lžíce tekutého medu , 1 vejce, špetka soli, špetka mleté skořice, malá lžička jedlé sody . Krém : 1 kostka másla, 100 g moučkového cukru, 70 g kukuřičného nebo bramborového škrobu( solamyl, gustin ....), 0,5 l mléka . Kokos na obalení , čokoládová poleva na polití

Postup přípravy

Těsto : všechny přísady společně propracujeme v hladké těsto, které můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici. Z odpočatého těsta vyválíme plát silný cca 2- 3 mm a vykrajujeme kolečka stejné velikosti. Upečeme v předem vyhřáté troubě na cca 160 stupňů . Malinko nám při pečení vyběhnou. Dortíčky slepujeme po třech krémem , potřeme i dokola celého dortíčku a obalíme v kokosu. Vršek dortíčku pokapeme čokoládovou polevou dle libosti.Kdo nemá rád kokos může balit v nastrouhaných oříškách a polít celý vršek čokoládou a zdobit strouhanými oříšky.
Krém : Ze škrobu a mléka si uvaříme hustou kaši , kterou po vychladnutí po lžících přidáváme do utřeného másla s cukrem. Aby se krém povedl a nesrazil, měli by mít všechny suroviny stejnou pokojovou teplotu, tedy nejlépe nechat i kaši i máslo v kuchyni pár hodin aby se zahřáli na stejnou teplotu. Mám s tím opravdu dobrou zkušenost. Vždycky se podařil .
Dortíčky jsou opravdu vynikající , u nás nesmějí každý rok na svátky chybět. Moc doporučuji a přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mynaska 28. 12. 2010, 16:42
Jsou opravdu (K) (K) (K)luxusní!!!! Zmizly z talíře jako první |:o) |:o) |:o).Děkujeme (L)
zdenkakada 28. 12. 2010, 20:18
@mynaska Jsem moc ráda že jste spokojení (Y) (Y). U nás mizí z talíře také jako první ,-) :-)
BILKOVAI 16. 12. 2010, 19:43
no to je super. Mám v oblíbených a vyzkouším (Y) (clamp) (child9) Máš to moc hezké :-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie