Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

>>> Plněné bramborové knedlíky uzeným masem se zelím

0.0
>>> Plněné bramborové knedlíky uzeným masem se zelím

Potřebné ingredience

NA KNEDLÍKY: *** bramborové těsto *** uzené maso*** cibule *** olej *** NA ZELÍ: *** zelí *** cibule *** sádlo *** hl. mouka *** ml.cukr *** sůl *** podravku *** popř. ocet

Postup přípravy

KNEDLÍKY: Uzené maso (buď uvařené z uzených kostí a obrané nebo uzenou krkovičku) nakrájíme na malé kostičky popř. já uzenou krkovičku strouhám na strouhadle s velkými oky... Na pánvi s troškou olejem dáme opražit cibuli (ne do růžova jen zesklovatět), přidáme připravené uzené maso a opražíme. Já přidala půl čajové lžičky ml.papriky. Osmažíme a dáme bokem. Mezi tím si připravíme knedlíky dle návodu (já kupuji jen tuto značku, kde se přidává vejce. Těsto je moc chutné) Uděláme si v dlani hezkou kuličku, kterou pak zmáčkneme a uděláme placičku a palcema vyrovnáme. Na placičku dáme potřebné množstí masa a uděláme kuličku.... Až máme všechny, dáme vařit. Po 3-4 min. pomalým pohybem odlepíme ode dna a vaříme ještě tak 6-8min. Aby bylo u stolu veselo, vždy do jednoho dáme "překvapení" a čekáme, kdo ho "uloví". Dáváme cokoliv. Dnes to byl kousek sýru, jindy kuličky hrášku, někdy jahodu... prostě cokoliv. U stolu si každý nabere knedlíky sám a čekáme, kdo ..... :-)))

ZELÍ: Kupované zelí opláchneme vodou a dáme vařit tak 15min. ve vodě. Jakmile je zelí uvařené odeberu si vodu ze zelí do hrníčku, kterou potom popř. použijeme.(Zelí před zásmažkou by nemělo moc plavat, neboť potom je zelí moc řidké). Ve vedlejším kastrůlku rozehřejeme sádlo, dáme jemně osmažit cibuli (ne do růžova!!) a přidáme hl.mouku. Uděláme světlou zásmažku a dáme do zelí. Pokud je zelí husté po troškách přilejeme vodu, kterou jsme si před zásmažkou odebrali do hrníčku.... Velmi krátce povaříme a pak už jen dochutíme. Kdo má rád kyselejší přidá ocet + cukr + sůl + podravku. Kdo má rád sladší vynechá ocet. ... Každý podle chuti.

*** základní ingredience, které potřebujeme ***

*** na pánvi jemně osmažená cibule, na ktrerou pak přidáme připravené maso ***

*** zelí před doděláním ***

*** a tady jsou moje kuchařinky, které tak rády pomáhají v kuchyni. Nelinka vám ukáže, jak se knedlíky dělají ***

*** Nelinka se pustila do knedlíků - názorná ukázka postupu ***

*** postup ***

*** hotové knedlíky. Ještě uvařit... ***

*** všechny knedlíky vložíme do vroucí vody. Po pár minutách pomalým pohybem odlepíme ode dna přilepené knedlíky ***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 20. 9. 2014, 20:09
(Y) :-)tak to dělám přesně jak píšete a máme to moc rádi,kor jak máme svoje kysané zelí v hrnci,mňam :-) (clamp)
blanor 6. 1. 2012, 17:52
Vypadají super (Y) určitě vyzkouším (pl) (pl)
certovka. 21. 5. 2011, 7:08
Knedlíčky vypadají chutně :-$,asi dnes zkusím.Jen jsem se chtěla zeptat,ty knedlíčky,co máte na talíři jsou asi ze dvou sáčků těsta že? *-)
Katy 22. 5. 2011, 22:20
@certovka. Dobrý večer Leni, knedlíčky dělám vždy jen z jedné dávky.. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie