DORT S CVIČEBNÍM NÁŘADÍM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVÉ PLÁTY
KRÉM: uvařený karamelový pudink vyšlehaný s karamelovým Salkem a přidána vyšlehaná smetana 33%
BOKY obsypány rozdrcenými kousky medových odkrojků
ZDOBENÍ:…
Koblihy
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení
Postup přípravy
Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…
Jablečňák z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Polovinu množství jablek pokrájet na…