Perníkové lívance
Potřebné ingredience
vejce, 50g Šmakoun, 50g ovesných otrub, lžička skořice nebo perníkového koření, voda nebo mléko na zředění ,čekankový sirup
Postup přípravy
Vše smichejte a opékejte na pánvi, posypeme strouhaným perníkem a zalejeme Čekankovým sirupem originál. Šmakouna koupíte kdekoli a čekankový sirup kupuji tady https://www.eshop…
Bábovka s jablky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 250 g cukru ,80 g másla,300 g jablek,3 vejce,1 prášek do pečiva,1 vanilinový cukr,hrst strouhaných oříšků nebo kokosu
Postup přípravy
Oloupeme si jablka a nastrouháme na hrubo.Cukr ,vanilkový cukr,změklé máslo a žloutky( bílky si oddělíme na sníh)-utřeme dohladka.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva…
TVAROHOVÉ PALAČINKY
Potřebné ingredience
1 ks vejce, 65 ml mléka, 1 velkou lžíci tvarohu jemného, 1,5 lžíce vanilkového pudingu
Postup přípravy
Tyto palačinky je skutečně třeba péct pouze na teflonové pánvi (nebo jiné nepřilnavé pánvi), jinak byste je asi jen těžko otočili. To bylo i v původní instrukci a třeba se toho…
Tyčinky
Potřebné ingredience
120g vody, trochu sladěnky (cukru), 1 lžička soli, 1 lžíce uzené papriky, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce oleje, 100g pšeničné celozrnné mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 9g droždí
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme asi 30min vykynout. Poté rozválíme na placku 0,5 - 1cm silnou, nakrájíme na proužky a necháme chvíli odpočinout. Jednotlivé tyčinky zakroutíme a dáme…
Zapečené zelené fazolky
Potřebné ingredience
400 - 500g zelených fazolek (mražené povolené, čerstvé předvařené), 1 šlehačka, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, asi 2 hrsti strouhanky, 50g parmazánu, 1 - 2 mozzarelly
Postup přípravy
Fazolky nasypeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek a zamícháme. Navrch poklademe plátky mozzarelly a zasypeme částí parmazánu. Pečeme na 200°C asi 15min., poté…
Dort opice
Potřebné ingredience
dort harlekýn, cereálie čokomističky, čokopoleva, bonbony banány
Koňakové špičky
Potřebné ingredience
Na buflery: 90g hladké mouky, 50g cukru, 4 velká vejce, 10g bramborového škrobu, 30g vody. Čokoládový krém: 90g cukru, 30g plnotučné hladké sójové mouky, 180g 60-70% čokolády, 180g másla, 30g kakaa, 120g vody, 2g soli. Koňaková náplň: hustý vaječný koňak nebo salko smíchané s rumem a vanilkou. Na namáčení hořká čokoláda + kakaové máslo.
Postup přípravy
Piškoty: vyšleháme sníh a cukrem do lesklé pěny a v jiné míse žloutky s cukrem, škrobem a 1/3 mouky. Do žloutkové směsi vmícháme stěrkou sníh a nakonec zbylou mouku. Cukrářským…
Pivní rohlíky
Potřebné ingredience
150g piva, 20g vody, 10g droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 130g polohrubé mouky, 170g hladké mouky, 20g povoleného sádla, 1 lžička sladěnky (cukru)
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi hodinu vykynout. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, umotáme tenké zahnuté rohlíky. Dáme na plech a necháme ještě nakynout, poté potřeme vejcem a posypeme…
Jablkový pudinkový dort
Potřebné ingredience
1kh strouhaných jablek, 200g jablečného džusu, moštu, popřípadě vody, 300g vody, 2 lžíce cukru, 3 hřebíčky, skořice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 vanilkové pudinky. Šlehačka, piškoty.
Postup přípravy
Jablka zalijeme 200g džusu, přidáme hřebíček, cukr, citrón a skořici. Vaříme doměkka, poté vyndáme hřebíčky a rozmixujeme. Pudinky rozmícháme ve 300g vody a vijeme k vařící se…