Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA od Silvie S. (since07) ID 105481 |

PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA od Silvie S. (since07) ID…

Potřebné ingredience

200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 1 dl oleje, 1,5 dcl mléka, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 kelímky zakysané smetany, Granko, pudink - ingredience: 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce cukru

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme.
Pak přidáme olej, mouku a prdopečiva.

Na vymazaný vysypaný plech nalijeme těsto.
Připravíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s krémem

Jablkový koláč s krémem

Potřebné ingredience

150g měkkého másla, 50g cukru, 30g mletých mandlí, 1 vejce, citrónová kůra, sůl, 150g hladké mouky, 130g špaldové celozrnné mouky. Náplň: 3 jablka, 200g creme fraiche, 150g šlehačky, 20g cukru, 3 žloutky, mletá vanilka. Citrón do vody na namáčení jablek, meruňková marmeláda na potření

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, kůru, mandle a mouky. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté rozválíme do koláčové formy (26cm), okraje seřízneme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňové brownies

Dýňové brownies

Potřebné ingredience

150g hořké čokolády (alespoň 70%), 3 vejce, 50g třtinového cukru, 90g hladké mouky, sůl, 170g přírodního sýru (Philalephia, lučina,...), 120g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná dýně), 1/4 lžičky kardamomu, 1/2 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky hřebíčku, 20g cukru do krému

Postup přípravy

Čokoládu s máslem rozpustíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme čokoládu a až nakonec vmícháme mouku. Na krém všechny ingredience…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýňové kari

Dýňové kari

Potřebné ingredience

malá dýně, 2 velké hrsti vařené cizrny, 1 plechovka kokosového mléka, kousek brokolice nebo květáku, 4 lžíce sekaných rajčat, lžička kari, lžička kurkumy, kousek chilli papričky, sůl, citrónová kůra, rýžový olej, černý sezam, trochu vývaru (cca 200ml), petrželka k posypání, ev. trochu cukru

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky dýně, krátce i koření a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přidáme rajčata a cizrnu. Necháme dusit, dokud není dýně měkká a tekutina zredukovaná do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Luštěninovo-rýžové placky

Luštěninovo-rýžové placky

Potřebné ingredience

luštěniny (červená čočka, hnědá čočka, mungo, rýže, sůl

Postup přípravy

Luštěniny a rýži namočíme do horké vody na několik hodin, poté slijeme, dáme čistou vodu a rozmixujeme nahrubo. Necháme přes noc v lednici a druhý den rozmixujeme co nejvíc…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z fazolí

Míša řezy z fazolí

Potřebné ingredience

2 plechovky červených fazolí, 3 malé hodně zralé banány, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce medu, 80g špaldové mouky, 60g olivového oleje, 1/2 PP. Náplň: 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh v alobalu, med dle chuti. Poleva: čokoláda, kakaové máslo

Postup přípravy

Fazole propláchneme a rozmixujeme s banány a olejem. Pak zašleháme zbylé ingredience. Pečeme v menším pekáčku ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min. Necháme vychladnout, poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PODZIMNÍ ŠTRŮDL

PODZIMNÍ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g hladké špaldové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 250 g tuku, 100 ml studené vody, 2 lžičky octa, špetka soli, troška vanilky Krém: 1 pudink, mléko, Čekankový sirup, tvaroh Šlehačka 200 ml šlehačky, rumová tresť, Čekankový sirup, 250 g tvarohu Dýňové pyré: vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí

Postup přípravy

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet (mouky hladká a celozrnná špalkov). Nejlepší je nechat za nás pracovat…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Luštěniny (dhál) po indicku

Luštěniny (dhál) po indicku

Potřebné ingredience

250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř

Postup přípravy

podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu

Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu

Potřebné ingredience

1 hrnek cukru krupicern¼ hrnku prosetého kakaarn1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího práškurn½ hrnku rozdrcených vlašských ořechůrn2 vejcern¾ hrnku mlékarn125 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Kouskem másla nejdříve vymažeme formu na koláč nebo dort a položíme do ní i pečící papír pro jistotu. rnV míse smícháme cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidáme vejce, mléko a…

Zobrazit více...

Kategorie