Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nadýchaný tvarohový koláč s mandlemi

Nadýchaný tvarohový koláč s mandlemi

Potřebné ingredience

Korpus: 175 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 50 g másla. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 2 vejce, 90 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 30 g Solamylu, 250 ml smetany ke šlehání. Dále: mandlové plátky.

Postup přípravy

Ze surovin na korpus vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na menší plech (20x32 cm) s pečícím papírem.
Suroviny na náplň smícháme nebo krátce prošleháme. Ušleháme smetanu…

Zobrazit více...
DORTY
Bikrosová dráha

Bikrosová dráha

Potřebné ingredience

světlý korpus, čokoládovo-kokosový krém, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
DORT FROZEN

DORT FROZEN

Potřebné ingredience

Vanilk. korpus + čokol. krém + SMF

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ZÁKUSEK STŘECHA

ZÁKUSEK STŘECHA

Potřebné ingredience

Piškot světlý a tmavý : 8 vajec ( 4+4), 160 gr. cukr moučka (80+80 ), 160gr. pol. mouka ( 80 + 80), do tmavého piškotu 1 pol.lžíce kakaa. Krém :30gr. másla, 30 gr. hl. mouky, 2 dcl vody ( jíška) , 1 máslo, 150 gr ml. cukru. Želé bonbony, čokoláda na vaření

Postup přípravy

Sv. piškot : 4 celá vejce ušleháme s 80gr. ml.cukru do husta, pak opatrně vmícháme 80gr. mouky. Rozetřeme na plech s pečícím papírem. Dáme péct do rozehř. trouby na 180st.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečná svačinka s Raciolkami pro děti i dospělé

Jablečná svačinka s Raciolkami pro děti i dospělé

Potřebné ingredience

1 balíček Raciolek jablko a skořice, 4 jablka, 250 ml jogurtu řeckého typu, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce medu

Postup přípravy

Jablka zbavíš jadérek a nakrájíš na menší kousky. V mističce vyšlehej citronovou šťávu s medem a se skořicí a směs přidej k nakrájeným jablkům. Zalij jogurtem a vršek posyp…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ MOUČNÍK-podle Šárky

JABLKOVÝ MOUČNÍK-podle Šárky

Potřebné ingredience

Na přípravu jablečného moučníku potřebujeme: ◦180 g hladké mouky ◦130 g cukru krupice ◦180 g rozpuštěného másla (osvědčil se mi též dobrý slunečnicový olej) ◦3 vejce ◦1 lžička skořice ◦1 prášek do pečiva ◦5-6 oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek ◦rozinky namočené v rumu ◦nalámané vlašské ořechy ◦forma na pečení (vymazat máslem, vysypat strouhankou

Postup přípravy

Cukr prošleháme s celými vejci a rozpuštěným vlažným máslem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a skořici. Důkladně promícháme a vznikne nám lité těsto. Jablka nastrouháme na…

Zobrazit více...

Kategorie