Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
* JEDNODUCHÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY *

* JEDNODUCHÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY *

Potřebné ingredience

1 mrkev, 2 brambory, 1 zralé rajče, 3 plátky cibule nebo několik koleček porku, 2 PL červené čočky, 3 lžičky kvalitního rostl. oleje, 1/4 lžičky oregana (může být i majoránka).

Postup přípravy

Na oleji orestuji porek, na kostičky brambory, mrkev, rajče - vše zaleji studenou vodou (cca 400 ml) a přidám oregano. Vše vařím 5 minut, pak přidám 2 zarovnané lžíce čočky a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dortíky pro Máťu do školky

Dortíky pro Máťu do školky

Potřebné ingredience

piškoty, marmeláda, banán, čokoláda na vaření nebo poleva, zdobení

Postup přípravy

Mezi dva marmeládou namazané piškoty vložíme banán, napíchneme na párátko a celé namočíme v čokoládě. Po ztuhnutí opatrně vytáhneme párátko a ozdobíme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
SMETANOVÉ KUŘECÍ PLÁTKY NA CIBULCE

SMETANOVÉ KUŘECÍ PLÁTKY NA CIBULCE

Potřebné ingredience

kuřecí prsa,máslo,cibulka,smetana,sůl,červená sladká paprika,hl.mouka.

Postup přípravy

na pánvi rozpustíme máslo,přidáme nadrobno nakrájenou cibulku,osolené plátky,orestujeme,přidáme smetanu a lehce podusíme.zahustíme hl.moukou.malinko poprášíme sladkou paprikou.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka s pudinkem

Přesnídávka s pudinkem

Potřebné ingredience

2,5kg jakéhokoliv ovoce-omyté,oloupané,vykrájené,1/2kg cukru,1l vody,2vanilkové pudinky.

Postup přípravy

Z ovoce a vody uvaříme kompot-vařit tak 15-20minut,záleží z jakého ovoce to děláte a jak je zralé,scedíme a do šťávy zavaříme pudink rozmíchaný ve vodě a povaříme 2-3 minuty…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí pribinák

Domácí pribinák

Potřebné ingredience

Pribinák: 2 tvarohy ve vaničce polotučný( může být i plnotučný) 1 šlehačka 30% , cukr dle chuti, 1 lžíce kakaa(může nemusí) 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

vyšleháme šlehačku do tuha dál přidáme cukr,van.cukr,2 tvarohy,kakao, mícháme dokud se cukr nerospustí,hotový pribinák dáváme do miseček s víkem a dáme do lednice tam vydrží 14…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
HAVELSKÉ VDOLKY NA PLECH

HAVELSKÉ VDOLKY NA PLECH

Potřebné ingredience

500 G HL. MOUKY, 25 DC MLÉKA, CUKR, 2 VEJCE, MÁSLO, 1/2 DROŽDÍ, SŮL, POVIDLA,TVAROH NEBO ŠLEHAČKA

Postup přípravy

Z 1 DC VLAŽVÉHO MLÉKA +1 PL CUKRU+ DROŽDÍ+ 1PL MOUKY - SMÍCHAT = KVÁSEK. VZEŠLÍ KVÁSEK VMÍCHAT DO MOUKY, ZALÍT VLAHÝM MLÉKEM S KOZKVEDL. VEJCE+ ŠP. SOLI + 2 PL ROZEHŘÁTÉHO MÁSLA …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
SKVĚLÉ MRKVOVÉ ŠÁTEČKY nejen PRO DĚTI

SKVĚLÉ MRKVOVÉ ŠÁTEČKY nejen PRO DĚTI

Potřebné ingredience

200 g mouky (hladké, celozrné nebo bezlepkové), 200 g jemně nastrouhané mrkve, 150 g Hery, prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, povidla nebo jahodový džem na naplnění

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto, nejlépe to jde rukama. Dáme do ledničky odpočinout (alespoň na hodinu). Na pomoučeném vále vyválíme placku, ze které vykrajujeme kulatou miskou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
PLNĚNÉ PASTELKY DO ŠKOLKY!!!:-))

PLNĚNÉ PASTELKY DO ŠKOLKY!!!:-))

Potřebné ingredience

Oplatky - trubičky s náplní (já jsem koupila pytlík trubiček ve Sparu, přímo značka Spar Haselnussrölchen - jsou dlouhé asi 6cm), marcipán či fondán, potravinářská barviva

Postup přípravy

Obarvíme si marcipán či fondán na požadované barvy.

Na ořezanou tužku obarvíme trochu marcipánu na světle hnědou či růžovou, tak jako je to u skutečné tužky.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kočička - snídaně pro naše ratolesti

Kočička - snídaně pro naše ratolesti

Potřebné ingredience

1 plátek chleba ( např. z domácí pekárny), 1 plátek sýra, 1 plátek salámu, pažitka, černá oliva, stonek bazalky, kousek červené papriky, hrášek, list salátu, máslo

Postup přípravy

Plátek chleba namažeme máslíčkem, položíme plátek sýra a na něj jedno kolečko salámu a jednu polovinu.Uděláme ouška z druhé poloviny salámu. Očička uděléme z olivy. Vousky uděláme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jahodovo-jablečná přesnídávka/ výživa BEZ PUDINKU

Jahodovo-jablečná přesnídávka/ výživa BEZ PUDINKU

Potřebné ingredience

1,5 kg jablek, 1 kg jahod, šťáva z jednoho pomeranče (může být i citron, ale toho raději méně je ostřejší), trocha vody (dávala jsem přibližně stejné množství jako bylo šťávy z pomeranče) a glukopur na dochucení.

Postup přípravy

Jelikož mé nejmladší dítko odmítá veškeré možné přesnídávky a příkrmy ať to již dělá kdokoli, snad kromě co jsem koupila přesnídávku ve farmářském obchodě, ale o velikosti 100 g,…

Zobrazit více...

Kategorie