Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
KUŘE S POMERANČEM

KUŘE S POMERANČEM

Potřebné ingredience

100 g vařeného kuřecího masa, 1 středně velký vařený brambor, 1/2 lžičky másla, šťáva z 1/2 pomeranče

Postup přípravy

Horký vařený brambor oloupeme, rozmačkáme s máslem a vmícháme do něj najemno nasekané nebo umleté kuřecí maso bez kůže. Zakapeme pomerančovou šťávou, promícháme a podáváme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MRKVOVO-MERUŇKOVÝ MLÉČNÝ KRÉM

MRKVOVO-MERUŇKOVÝ MLÉČNÝ KRÉM

Potřebné ingredience

100 g měkkého tvarohu, 1 středně velká karotka, 1 zralá meruňka, 2 lžičky cukru, trocha mléka

Postup přípravy

Karotku dobře očistíme a nadrobno nastrouháme. Přidáme na malé kousky nakrájenou meruňku, posypeme cukrem a lžičkou rozetřeme. Postupně přidáváme tvaroh a nakonec podle potřeby…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROSKVOVÝ SALÁT S MRKVÍ

BROSKVOVÝ SALÁT S MRKVÍ

Potřebné ingredience

1 středně velká broskev, 1 menší karotka, trocha citronové šťávy, 1 lžička cukru nebo medu

Postup přípravy

Dobře očištěnou a omytou karotku nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme med nebo cukr. Broskev omyjeme, oloupáme, vyjmeme pecku a rozmačkáme v mrkvi. Promícháme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROSKVOVÝ MLS

BROSKVOVÝ MLS

Potřebné ingredience

150 g broskví, 50 g dětských piškotů, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce bílého jogurtu

Postup přípravy

Jogurt promícháme s cukrem a dětskými piškoty. Broskve oloupáme, vyjmeme pecku a nadrobno rozsekáme. Vmícháme je do jogurtového krému a podáváme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY

ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY

Potřebné ingredience

50 g jater, 5 g cibule, 1 lžíce oleje, 150 g brambor, 100 g mrkve

Postup přípravy

Čerstvá játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme spolu s cibulí na oleji. Zalijeme je vodou a dusíme doměkka. Očištěnou, omytou mrkev…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÝ BORŠČ

DĚTSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience

50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje

Postup přípravy

Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýže s ovocem

Rýže s ovocem

Potřebné ingredience

100 g rýže, 150 ml mléka, 1 lžička cukru, 50 g různého ovoce ( i kompotovaného), 2 lžičky oleje

Postup přípravy

Rýži uvaříme v mléce do měkka. Do hotové vmícháme cukr, olej a na kousky čerstvé nebo kompotované či dušené ovoce.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Potřebné ingredience

80 g ředkviček, 10 g másla, 10 g cibule, kmín, sůl, 1 1/2 vejce

Postup přípravy

Čisté ředkvičky nakrájíme na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém másle, přidáme ředkvičky, kmín, sůl a podusíme. Přidáme rošlehaná vejce a mícháme, až se…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pórek v jogurtové zálivce

Pórek v jogurtové zálivce

Potřebné ingredience

80 g pórku, sůl, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 20 g šunky, 1/2 bílého jogurtu, 1/2 vejce, petrželka, 2 lžičky oleje

Postup přípravy

Pórek očistíme, důkladně omyjeme a 15 minut vaříme v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2cm dlouhé dílky. Urovnáme je do malé zapékací misky, pokapeme olejem a posypeme…

Zobrazit více...

Kategorie