Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečená ryba

Zapečená ryba

Potřebné ingredience

filet z ryby (pangas, losos, treska...), brambory, rajčata, koj. mléko nebo smetana, bazalka

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku položte vrstvu brambor nakrájených na kolečka a posypejte lehce bazalkou (je možné i přisolit - podle úrovně, na které je Váš mrňous). Další vrstvu tvoří…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka jablečná s  borůvkama  lepší jak kupovaná :-)

Přesnídávka jablečná s borůvkama lepší jak kupovaná …

Potřebné ingredience

1 kg jablka , 0,5 l voda , 20 dkg cukr , dva malé hrnečky borůvek .

Postup přípravy

Jablka se rozvaříme s vodou a cukrem,až jsou jabka měká a rozmixujeme pak jsem přidala borůvky povaříme 10 minut a znovu vše se rozmixujeme a na konec přimícháme do hotové…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí nutela pro děti

Domácí nutela pro děti

Potřebné ingredience

2 kg jablek, 50 dkg cukr krystal, 3 vanilkové cukry, 2 čokoládové pudinky, 10 dkg kakaa, 10 dkg vlašských oříšků, 1 salko .a nakonec přidáme 1 lžičku malinové tresti.

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců ,jabka nastrouháme ve 0,5 l. vody.(Rozmixujeme.)Přidáme ostatní přísady, povaříme asi 2 minuty, promixujeme a přidáme vlašské oříšky rozsekáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dýnojablkomrkvová  přesnídávka

Dýnojablkomrkvová přesnídávka

Potřebné ingredience

1,5kg dýně, 1,5 kg jablek 4 mrkve 2,5 l + 10 l vody, 1,2 kg pískového cukru (můžeme i méně), 1 PL kyseliny citrónové, 2 citrónové vitacity, 3 citrony. 1 mála lžička jahodové tresti.

Postup přípravy

Dýni,jabka,mrkev oloupeme, zbavíme měkké dužiny i s jádry a nastrouháme . Přidáme cukr, kyselinu citrónovou, vitacit a oloupaný citron pokrájený na kolečka (bez jadérek).…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brokolicová polévka (od ukončeného 4. Měs.)

Brokolicová polévka (od ukončeného 4. Měs.)

Potřebné ingredience

- 100g brokolice - 1 lžíce kukuřičné mouky - 50ml vody - 50ml hypoalergenního mléka (např. Nutrilon 2 HA)

Postup přípravy

Postup: 100g brokolice uvaříme do měkka ve 150 ml vody. Kukuřičnou mouku rozšleháme s 50 ml vody
na řídkou kaši a za stálého
míchání přiléváme do vývaru s brokolicí a 5 min.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* JEDNODUCHÉ NADÝCHANÉ A VÝBORNÉ KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY *

* JEDNODUCHÉ NADÝCHANÉ A VÝBORNÉ KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY *

Potřebné ingredience

střední květák, 3 vejce, 3 PL hrubé mouky, sůl, pažitka nebo petrželka nať, olej na smažení

Postup přípravy

Květák uvaříte téměř doměkka, necháte okapat a rozmačkáte vidličkou. Osolíte, vmícháte tři žloutky, tři lžíce hrubé mouky a jemně vmísíte ušlehaný sníh ze tří bílků. Bohatě…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
NAROZENINOVÝ DORT - BEZ MLÉKA

NAROZENINOVÝ DORT - BEZ MLÉKA

Potřebné ingredience

1hrnecek /hr/ polohrube mouky,1hr psenicne celozrnne mouky,1,5 lzice cukru trtinoveho, 1/3 lzicky soli,2 lzice oleje slunecnicoveho kvasek: 250ml mleka /ryzoveho/ nebo vody, 1lzice cukru trtinoveho,1lzice mouky polohr.,1/4 cerstveho drozdi krem: 400ml ryzoveho mleka,2lzece trtinoveho cukru,1vanilkovy pudink,margarin Prima /obs.slunecnicovy,kokosovy a palmovy olej,bez mlecne bilkoviny,laktozy-zakoupeno Albio Praha/ -malinovy dzem,zhruba dva-tri banany,strouhany kokos,dortove ozdoby,panenka,svicky

Postup přípravy

priprava kremu: z mleka,cukru a pudinku uvarit husty pudink,za tepla jej rucnim mixerem rozslehat a nechat vystydnout v pokojove teplote. Pak opet rozslehat a pridat margarin-take…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Krůta (kuře) na hrášku

Krůta (kuře) na hrášku

Potřebné ingredience

120 g krůtího masa, 10 g cibule, 2 PL oleje, horká voda na podlévání, 0,5 dl vody a 5 g hl. mouky na zahuštění, 30 g sterilovaného hrášku (bez nálevu), bazalka, zelená nať

Postup přípravy

Na oleji zpěníme očištěnou a najemno nakrájenou cibuli, přidáme, umyté a na drobné kostky nakrájené maso, osolíme jenom pár zrníček, promícháme, podlijeme horkou vodou a dusíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečené těstoviny nejen pro batolata

Zapečené těstoviny nejen pro batolata

Potřebné ingredience

kuřecí(případně telecí či králičí) maso,kousek květáku,kousek cukety,pár koleček pórku,3 hrstě těstovin,1 vejce,trochu mléka a 2 lístečky bazalky

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na malinkaté kousíčky(aby bylo brzy vařené) a dáme vařit do hrnce s vodou.Cuketu,pórek a květák nakrájíme na malé kousky a dáme vařit k masu.Těstoviny uvaříme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlé gnocchi - vděčný oběd nejen pro dětičky:-))

Rychlé gnocchi - vděčný oběd nejen pro dětičky:-))

Potřebné ingredience

1 balení gnochi***1 menší cibulka***1dcl mléka***10 dkg tvrdého sýra***1 vejce***něco zeleného (čerstvé bylinky - oregáno, bazalka, petrželka...)***sůl

Postup přípravy

Nočky uvaříme podle návodu.
Na kousku másla zpěníme na drobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přilejeme mléko, nasekané bylinky, strouhaný sýr a sůl. Mícháme, dokud…

Zobrazit více...

Kategorie