Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vyborna mlecna polevka

Vyborna mlecna polevka

Potřebné ingredience

1 velky brambor*1 velka mrkev*maly hlavkovy salat*1/4 litru mleka*trochu smetany*sunka na male kosticky*bujon alnatura*sul nebo solcanka*kmin

Postup přípravy

Brambory nakrajim na kosticky,mrkev na kolecka,salat natrham.Vse dam do hrnce a zaleju trochou vody,aby bylo vse ponorene a dam varit.Pridam koreni a bujon.Kdyz je vse mekke…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
květáková polévka

květáková polévka

Potřebné ingredience

1 květák, 0,5kg brambor, 3 ks mrkev, 1 ks petržel

Postup přípravy

uvaříme květák, pak rozmixujeme, přidáme na malinké kostičky nakrájené brambory, mrkev a petržela dovaříme do měkka. Trošičku osolíme. Polévka se krásně zahustí rozmixovaným…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší

Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší

Potřebné ingredience

Suroviny: Mrkev 2ks, brokolice dle chuti, cuketa mala máslo, kmín drcený 1/4lžičky anýz-na špičku nože, krupička dětská 2lžíce, ovesné vločky 2 lžíce(Lidl) vývar/voda, zeleninový bujón Natura(nemusí být), sůl, zelená petrželka.

Postup přípravy

Postup:

Mrkve si oloupeme a nakrájíme na kousky,brokolici si rozdělíme na malé růžičky, cuketu nakrajemy na male kosticčky. V hrnci si rozehřejeme plátek másla…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše se smetanou a sýrem

Bramborová kaše se smetanou a sýrem

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 brambory, sůl, kousek másla, 100 - 150 ml smetany (dle moučnatosti brambor), strouhaný sýr (gouda, leerdamer, eidam ...), sladký kečup

Postup přípravy

Postup:

Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Přidáme kousek másla a ohřátou smetanu (já ji dávám na 1 min. do MW). Vše spolu rozšťoucháme a vymícháme na kaši.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pohankovo-bramboráková směs "pro nejmenší"

Pohankovo-bramboráková směs "pro nejmenší"

Potřebné ingredience

Suroviny: Hrnek pohanky, 6 menších brambor, kuřecí maso, mražená zelenina (mrkev, hrášek) žloutek, cibule, 1 měkký sýr, tvrdý sýr, bylinky (bazalka, majoránka, petrželka, pažitka), 1 lžičku kukuřičné moučky, bujón Natur.

Postup přípravy

Postup:

Pohanku si uvaříme zvlášť podle návodu na obale. Do vody přidáme půl bujónu(Natur- kuřecí s jarní cibulkou). Brambory si nastrouháme jako na bramborové placky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová polévka s koprem a mrkví"pro nejmenší"

Bramborová polévka s koprem a mrkví"pro nejmenší&…

Potřebné ingredience

Suroviny: Brambory, mrkev, trochu kopru, bujón Natur s jarní cibulkou(obsahuje min. soli a je bez glutamanu), uvařené vajíčko, bylinky(pažitka, petrželka, libeček apod.), mléko klasické nebo kojenecké a kukuřičný škrob.

Postup přípravy

Postup:

Brambory nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do kastrůlku a zalijeme vodou. Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle, bylinky, půl lžičky kopru, bujón a vše…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
RAJSKÁ POLÉVKA

RAJSKÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

rajský protlak (větší nebo 2ks), cibule, jarní cibulka, rýže, koření tymián, pepř, 1ks bobkový list, 1ks nové koření, sůl, olej

Postup přípravy

Na olej dáme zpěnit cibulku, pak přidáme protlak, zalijeme cca 1l vody, přidáme koření - pepř, bobk.list, nové kořené, tymián a osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečené brambory s Pangasem v sýrové peřince

Zapečené brambory s Pangasem v sýrové peřince

Potřebné ingredience

brambory(6-7vařených)větších..,Pnagase -1 porce,vařená,vajíčka..2-3(vařená),cibule..(nemusí být),zelenina vařená karotka čí hrášek (dle chuti děti),alpská bylinná sůl,zeleninová směs sypká(koření),pepř( pro dospělé), sýr Eidam(dle chuti sebe či děti),trochu mléka a vajíčko

Postup přípravy

Vychladlé brambory zbavíme slupky nakrájíme na kolečka,vajíčka na kolečka cibule též na plátky (tenké)
zapékací misku či pekáček vymažeme máslem pokládáme vrstvu brambor…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brokolice a pangas

Brokolice a pangas

Potřebné ingredience

1 ks mraženého pangase asi 100 g, brokolice nejlepší je čerstvá, ale může být i mražená, 2 vejce, mléko, sůl, kmín, 3 rohlíky

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme nebo natrháme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme chvilku stát, zatím si můžeme nakrájet brokolici na menší kousky, množství záleží na vás, jak máte rádi.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jáhlové "rizoto" / pro nejmensi

Jáhlové "rizoto" / pro nejmensi

Potřebné ingredience

Suroviny: Jáhly, avokádo, lučina, kukuřice, hrášek, mrkev, sůl

Postup přípravy

spařené jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (vaříme cca 15min). Uvaříme zeleninu (je to na vás co máte rádi), já dávám kukuřici a mrkev.Rozmačkáme avokádo(prelit…

Zobrazit více...

Kategorie