Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Arabelčina květáková polívečka s nudličkama - nejen pro roční mrňousky

Arabelčina květáková polívečka s nudličkama - nejen…

Potřebné ingredience

600ml vody, 20dkg květáku, 20g hladké mouky, 1dcl mléka, 30g másla, 1 žloutek, sůl, petrželka, nudle

Postup přípravy

Z 20g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s mlékem a vodou do hladka. Když polévka začne vařit, přidáme no ní rozebraný květák na růžičky, malinko soli a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Čarodejkine oči a prsty

Čarodejkine oči a prsty

Potřebné ingredience

xxx

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
zapečená brokolice s flekama a sýrem

zapečená brokolice s flekama a sýrem

Potřebné ingredience

1 bal. fleků- těstoviny, 1 velká smetana stačí nízkotučká, sýr jaký máte rádi mi dáváme eidam i nivu, 3 dcl mléka, podravku, sůl, brokolici, kari.

Postup přípravy

Do zapékací mísy dáme fleky- syrové, na ně brokolici na malé kousíčky,posolíme- pokud dáváme nivu solíme maličkato, sýry, podravku, kari, smetanu, mléko- promícháváme, těstoviny…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROKOLIČÁKY

BROKOLIČÁKY

Potřebné ingredience

syrová brokolice,2 brambory,4 vejce,stroužek česneku,mouka,sůl.

Postup přípravy

brokolici rozdělímena růžičky a syrovou ji nastrouháme na hrubém struhadle,brambory nastrouháme na jemnějším,přidáme vejce,česnek,mouku a sůl.
tvoříme malinké placičky a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Arabelčino kuřecí masíčko s dušenou mrkvičkou pro roční prcky

Arabelčino kuřecí masíčko s dušenou mrkvičkou pro…

Potřebné ingredience

3 strouhané mrkve, rama culiness, 1 kuřecí prso, 1/4 cibule

Postup přípravy

Na ramě culiness osmažíme trošičku nastrouhanou mrkev, pak ji zalejeme troškou vody a dusíme do měkka- osolíme minimálně, jen pro chuť. Ve vedlejším kastrolku si osmažíme na ramě…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Arabelčin dort k dceřiným 1.narozeninám

Arabelčin dort k dceřiným 1.narozeninám

Potřebné ingredience

1 bílý jogurt , 2 zakysané smetany, 1 plechovka mandarinek, 1 piškoty, 1 ztužovač za studena, 1červená želatina, trošku hroznového vína a 1 jablíčko na ozdobení , 1 podlouhlé piškoty Hero, 2 vanilkové cukry

Postup přípravy

Na spodek dortové formy dáme kulaté piškoty a po boku podlouhlé piškoty.Do středu střídáme směs z - jogurtu, kysané smetany , 2 vanilkových cukrů a želatinového ztužovače- udělat…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BURISONY V KARAMELU

BURISONY V KARAMELU

Potřebné ingredience

1.balík burisonů klasických bílých, 1.SALKO slazené mléko, 250g cukru krupice, 75g másla, vlašské ořechy dle uvážení a chutí (nemusí být) nadrtit na větší kousky, asi jako burisony(10dkg)

Postup přípravy

Cukr nasypeme do většího hrnce, musíme uvážit, že tam příjdou ty burisony a bude třeba to zamíchat.
Cukr necháme zkaramelizovat do krásné hnědé průhledné hmoty, pozor ať ho…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Variace na pribináček - rychlá dobrůtka

Variace na pribináček - rychlá dobrůtka

Potřebné ingredience

2x tvaroh ( myslím, že lepší je ve vaničce) polotučný nebo i tučný Cukr Trochu mléka na ředění tvarohu 2-3 lžíce pudinku bez vaření - NENÍ TO KLASICKÝ PUDINK, ALE Dr.Oetker Créme Olé !!!! Podle chuti si můžete vybrat vanilku a čokoládu.Já dělám oboje ;-)

Postup přípravy

Všechny suroviny hodíme do mixéru a hlídáme hustotu, když je to moc husté přilijeme mléko v opačném případě přidáme pudink a asi po třech minutách máme lahůdku.Přeji dobrou chuť

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka - základní jednoduchý recept

Přesnídávka - základní jednoduchý recept

Potřebné ingredience

1kg jablek, 100 - 150g cukru

Postup přípravy

Svaříme očištěná jablka, až jsou zcela rozvařená tak přidáme na 1kg jablek cca 100-150gcukru.Doporučuji hnědý, přesnídávka má pěknější vzhled. Dobře rozmixujeme a povaříme asi…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pokrmy  pro děti od 6. měsíce

Pokrmy pro děti od 6. měsíce

Potřebné ingredience

Vařené telecí maso 100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření

Postup přípravy

Vařené telecí maso
100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření

Maso odblaníme a dáme vařit do vařící vody do poloměka. Potom přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie