(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Pokrmy pro děti od 6. měsíce
Potřebné ingredience
Vařené telecí maso
100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření
Postup přípravy
Vařené telecí maso
100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření
Maso odblaníme a dáme vařit do vařící vody do poloměka. Potom přidáme očištěnou, umytou a pokrájenou mrkev, oloupané brambory a dovaříme. Uvařené maso vyjmeme, rozmixujeme, přidáme máslo, promícháme s vařenou mrkví a bramborem, které jsme rozmačkali vidličkou.
- pro děti od 6. měsíce
Dušené kuře se zeleninou
100 g kuřecích prsíček, 60g mrkve, 20 g hrášku ( sterilizovaný bez nálevu ) 10 g rostlinného tuku, 2 polévkové lžíce vody, zelená nať
Maso umyjeme, pokrájíme na drobné kousky a na suchu opečeme. Podlijeme horkou vodou a za občasného míchání dusíme do poloměkka. Potom přidáme očištěnou, umytou a pokrájenou mrkev, hrášek a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, posekáme na malé kousky, zeleninu ve šťávě rozmačkáme, přidáme tuk a maso. Všechno promícháme , posypeme umytou a posekanou natí.
- pro děti od 6. měsíce
Mrkvová polévka s cuketou nebo dýní
60 g mrkve, 40g cukety nebo dýně, 3 dl vody, 1 dl mléka, 20 g rostlinného tuku, zelená nať
Mrkev oškrábeme, umyjeme a s oloupanou cuketou nebo dýní pokrájíme na malé kousky a necháme do měkka uvařit. Potom přidáme mléko, povaříme a dochutíme tukem a umytou posekanou natí. ( já to ještě rozmixuji )
- pro děti od 7. měsíce
Květáková polévka
100 g pěkného květáku, 1 žloutek 1 lžička oleje ( másla )
Dobře očištěný a opraný květák uvaříme ve vodě do měkka. Rozmixujeme, vmícháme lžičku oleje a žloutek, rozšleháme vidličkou a převaříme.
- pro děti od 6. měsíce
Dušené jablko s cukrem
1 středně velké jablko, 10 g cukru 1/4 lžičky másla
Omyté jablko překrojíme, oloupeme, jádřinec odstraníme a do otvoru po něm vložíme kousek másla a cukr. Vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou , přiklopíme a téměř rozdusíme. Podáváme samotné, s piškoty nebo s bramborovým pyré.
Bramborové pyré
200 g brambor, 1/2 šálku horkého mléka, 1/2 lžičky másla
Oloupané a umyté brambory uvaříme v malém množství vody nebo v páře doměkka, nastrouháme, prolisujeme nebo rozmixujeme. Vyšleháme s převařeným. horkým mlékem a během šlehání přidáme máslo. Hned podáváme. Pokud pyré nemůžeme podávat hned, necháme brambory prolisované s kouskem másla zalité mlékem a nepromíchané ve vodní lázni. Takto připravené je před podáváním vyšleháme.
100 g telecího masa, 40 g mrkve, 20g brambor, 10 g másla, 4 dl vody na vaření
Maso odblaníme a dáme vařit do vařící vody do poloměka. Potom přidáme očištěnou, umytou a pokrájenou mrkev, oloupané brambory a dovaříme. Uvařené maso vyjmeme, rozmixujeme, přidáme máslo, promícháme s vařenou mrkví a bramborem, které jsme rozmačkali vidličkou.
- pro děti od 6. měsíce
Dušené kuře se zeleninou
100 g kuřecích prsíček, 60g mrkve, 20 g hrášku ( sterilizovaný bez nálevu ) 10 g rostlinného tuku, 2 polévkové lžíce vody, zelená nať
Maso umyjeme, pokrájíme na drobné kousky a na suchu opečeme. Podlijeme horkou vodou a za občasného míchání dusíme do poloměkka. Potom přidáme očištěnou, umytou a pokrájenou mrkev, hrášek a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, posekáme na malé kousky, zeleninu ve šťávě rozmačkáme, přidáme tuk a maso. Všechno promícháme , posypeme umytou a posekanou natí.
- pro děti od 6. měsíce
Mrkvová polévka s cuketou nebo dýní
60 g mrkve, 40g cukety nebo dýně, 3 dl vody, 1 dl mléka, 20 g rostlinného tuku, zelená nať
Mrkev oškrábeme, umyjeme a s oloupanou cuketou nebo dýní pokrájíme na malé kousky a necháme do měkka uvařit. Potom přidáme mléko, povaříme a dochutíme tukem a umytou posekanou natí. ( já to ještě rozmixuji )
- pro děti od 7. měsíce
Květáková polévka
100 g pěkného květáku, 1 žloutek 1 lžička oleje ( másla )
Dobře očištěný a opraný květák uvaříme ve vodě do měkka. Rozmixujeme, vmícháme lžičku oleje a žloutek, rozšleháme vidličkou a převaříme.
- pro děti od 6. měsíce
Dušené jablko s cukrem
1 středně velké jablko, 10 g cukru 1/4 lžičky másla
Omyté jablko překrojíme, oloupeme, jádřinec odstraníme a do otvoru po něm vložíme kousek másla a cukr. Vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou , přiklopíme a téměř rozdusíme. Podáváme samotné, s piškoty nebo s bramborovým pyré.
Bramborové pyré
200 g brambor, 1/2 šálku horkého mléka, 1/2 lžičky másla
Oloupané a umyté brambory uvaříme v malém množství vody nebo v páře doměkka, nastrouháme, prolisujeme nebo rozmixujeme. Vyšleháme s převařeným. horkým mlékem a během šlehání přidáme máslo. Hned podáváme. Pokud pyré nemůžeme podávat hned, necháme brambory prolisované s kouskem másla zalité mlékem a nepromíchané ve vodní lázni. Takto připravené je před podáváním vyšleháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Herminka
(upraveno)
17. 1. 2010, 20:24




nahlásit