Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětské jedlé vochomůrky

Dětské jedlé vochomůrky

Potřebné ingredience

Na vochiomůrky potřebujeme-podle počtu ochomůrek ,vařená vejce na tvrdo,na kloboučky rajčata , a trochu tatarky na puntíky.Obloha co dům dá....

Postup přípravy

Obložíme si talíř zeleninou, uzeninou no prostě co doma máte,dáme si vařit vajíčka asi 10minut /na tvrdo/.Vejce oloupene a po obou stranách skrojíme do roviny aby vajíčko stálo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovesná kaše-sladká

Ovesná kaše-sladká

Potřebné ingredience

3 PL ovesných vloček,250 ml mléka,moučkový cukr+ skořice nebo džem

Postup přípravy

Vločky smícháme mlékem a za stálého míchání vaříme 5 minut.Osladíme skořicí s moučkovým cukrem...nebo polejeme džemem.

Kaše je výborná a každá mlsná dětská pusinka si…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
APETITOVÉ BRAMBORY

APETITOVÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

uvařené brambory ve šlupce,zelená cibulka,sýry apetito,olivový olej.

Postup přípravy

na oliváči zesklovatíme cibulku,přidáme na drobno pokrájené brambory,2 apetita a lehce opečeme.dosolíme a podáváme.
rychlý oběd,který sní snad každý prcek :-)
dobrou chuť

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlá večeře - vejce a brambory

Rychlá večeře - vejce a brambory

Potřebné ingredience

500 g brambor, oloupat a na kostky 2 menší cibule nebo šalotky, nakrájet na kolečka 1 lžíce oliv. oleje 2 lžičky sušeného oregána 200 g Swarzwälder Specku nebo hlívy ústřičné či žampiónů (dle chuti) 4 vejce sůl, pepř

Postup přípravy

Troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Brambory a cibuli dáme do hlubšího pečícím papírem vyloženého pekáčku, zakapeme olejem, posypeme oreganem, promícháme a vložíme do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pribináček (kakaový)

Pribináček (kakaový)

Potřebné ingredience

1 měkký tvaroh 1/4 másla 2 žloutky 2 lžíce moučkového cukru 1 lžíce kakaa

Postup přípravy

Do misky si přípravíme tvaroh,změklé máslo,žloutky,cukr a kakao.Potom dobře promícháme a rozšleháme mixerem.Podle tvarohu mužeme přidat trošku mléka.

TIP:Pokud nepřidáte…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Knedlík z mikrovlné trouby

Knedlík z mikrovlné trouby

Potřebné ingredience

2 rohlíky, 750dkg hrubé mouky, 3vejce, lžička soli, prášek do pečiva, 750dkg chladného mléka

Postup přípravy

Do misky nakrájíme rohlíky, přidáme v pořadí uvedené suroviny(oddělíme bílky od žloutků) a zamícháme.
Přidáme ušlehané bílky.
Vymažeme formu která dá knedlíkům hezký tvar a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Smějící se palačinky

Smějící se palačinky

Potřebné ingredience

1x zakysaná smetana , 2 kelímky od smetany mléka , 300g hladké mouky , 3 vejce , špetka soli , šlehačka na ozdobení a marmeláda - to jakou kdo má rád :o)

Postup přípravy

Klasika :o) vše dáme do misky ... smícháme ... a už můžeme smažit :o) Z této dávky se najíme já a 2 děti a na manžela nezbyde :o))) takže dělám dvojnásobnou dávku :o))) Přeji…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Červená čočka s lahodnou zeleninovou směsí - i pro batolata

Červená čočka s lahodnou zeleninovou směsí - i pro…

Potřebné ingredience

sáček červené čočky, 1 malá cibule či 1/2 velké, 4 rajčata, 2 papriky (žluté, červené či oranžové), 1/2 lilku, 4 lžičky rajčatového protlaku, ocet, sůl, trochu sladkého kečupu, trochu oleje

Postup přípravy

Čóču nemusíme předem namáčet. Uvaříme ji ve vodě (vody dejte jen tolik, aby byla čóča potopená). Vařím ji cca čtvrt hodinky bez pokličky (důležité, páč pak tolik nenadýmá) dokud…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MINIDORTÍČKY pro dětičky do školky

MINIDORTÍČKY pro dětičky do školky

Potřebné ingredience

hotové růžičky z mléčné hmoty,perníková kolečka, poleva z bílé čokolády....

DĚTSKÉ SPECIALITY
Pangasius s cuketou a česnekem.od 10měsíce věku

Pangasius s cuketou a česnekem.od 10měsíce věku

Potřebné ingredience

1plát Panganius-lepší kvality,1ks malé cukety,podravka bez glutamátu a 4stroužky česneku,olej,voda,špetka drceného kmínu-nemusí být příloha bramborové pyré se špenátem-podle fantazie

Postup přípravy

Do varného skla dáme rozmražený,opláchnutý,osušený filet ryby,který posypeme podravkou a jemně okořeníme drceným kmínem..podlejeme olejem,jen decentně,ryba pustí vodu,a také ji…

Zobrazit více...

Kategorie