Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
To  dostane Vojtínek od Mikuláše

To dostane Vojtínek od Mikuláše

Potřebné ingredience

Asi 60 plýnek a gumiček, špejle, izolepa,nůžky,mašle

Postup přípravy

Je v obrázkovém postupu

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýže s ovocem

Rýže s ovocem

Potřebné ingredience

100 g rýže, 150 ml mléka, 1 lžička cukru, 50 g různého ovoce ( i kompotovaného), 2 lžičky oleje

Postup přípravy

Rýži uvaříme v mléce do měkka. Do hotové vmícháme cukr, olej a na kousky čerstvé nebo kompotované či dušené ovoce.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Potřebné ingredience

80 g ředkviček, 10 g másla, 10 g cibule, kmín, sůl, 1 1/2 vejce

Postup přípravy

Čisté ředkvičky nakrájíme na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém másle, přidáme ředkvičky, kmín, sůl a podusíme. Přidáme rošlehaná vejce a mícháme, až se…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pórek v jogurtové zálivce

Pórek v jogurtové zálivce

Potřebné ingredience

80 g pórku, sůl, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 20 g šunky, 1/2 bílého jogurtu, 1/2 vejce, petrželka, 2 lžičky oleje

Postup přípravy

Pórek očistíme, důkladně omyjeme a 15 minut vaříme v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2cm dlouhé dílky. Urovnáme je do malé zapékací misky, pokapeme olejem a posypeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapékané kedlubny s uzeným masem

Zapékané kedlubny s uzeným masem

Potřebné ingredience

200 g kedluben, 50 g uzeného masa, 10 g tuku, 1 vejce, 1/2 šálku kysané smetany, špetka mleté sladké papriky, 10 g čerstvé strouhanky, 10 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

Oloupané kedlubny povaříme v malém množství vody a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme tukem, urovnáme vrstvu kedlubnových plátků, posypeme nadrobno nakrájeným uzeným…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Hovězí maso na paprikách

Hovězí maso na paprikách

Potřebné ingredience

8O g zadního hovězího masa, 1O g oleje, 5 g cibule, sůl, 40 g nepálivé papriky, 5 g hladké mouky, 1 lžička másla

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme plátek masa a opečeme z obou stran. Podlijeme vodou, nepatrně osolíme a dusíme. Očištěnou papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Potřebné ingredience

1 větší brambor, 2 stroužky česneku, sůl, trocha mléka, 1/2 lžičky másla, 1/2 žloutku

Postup přípravy

Brambor uvaříme ve 250 ml osolené vody do měkka, rozmixujeme nebo rozmícháme, přidáme mléko, česnek utřený s trochou soli a povaříme. Přidáme v mléce rozmíchaný žloutek a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BRUMÍCI

BRUMÍCI

Potřebné ingredience

Testo 3 vejce 225 g cukru 130g tuku, (olej nebo napůl s Herou) 1,5 dcl mleka 250 g polohr mouky 1/2 prasku do peciva

Postup přípravy

Napln do vychladlych medvidku strikam zdobickou s dlouhym nastavcem. A pouzivam Nutellu.
El. slehacem do peny zmixujem vajicka a cukr. Pridame ostatni ingredience. Pro lepsi…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené hovězí maso s fazolkami

Dušené hovězí maso s fazolkami

Potřebné ingredience

60 g zadního hovězího masa, 60 g sterilovaných nebo zmrazených fazolek, 20 g cibule, 1 lžička másla nebo rostlinného tuku, 1 lžička hladké mouky, 1/4rajčete, několik zrnek soli.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné kousky a opečeme na tuku spolu s drobně nakrájenou cibulí. Zaprášíme moukou, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Přidáme překrájené fazolky…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Šťáva z mladé karotky

Šťáva z mladé karotky

Potřebné ingredience

200 g mladé karotky, 1/2 lžičky cukru

Postup přípravy

Karotku oškrábeme a spaříme vroucí vodou. Nastrouháme a vylisujeme šťávu. Podáváme ji bez cukru, nebo jen mírně přislazenou. Můžeme ji přidávat do jiných ovocných šťáv. Je velmi…

Zobrazit více...

Kategorie