Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečená zeleninka - pro děti od ukončeného 10. měsíce

Zapečená zeleninka - pro děti od ukončeného 10. měsíce

Potřebné ingredience

brambor, kousek květáku, cukety, rajčátko, 3 plátky šunky pro děti, trochu kojeneckého mléka a jeden žloutek ( né celý, jen odeberte asi 1 ČL. Nakonec můžete přidat Cottage sýr

Postup přípravy

Do horké vody si na chvíli ponoříme nakrájené brambory a květák. Mezi tím si nakrájíme na kostičky cuketu (nebo lilek), šunku a oloupané rajčátko. Misku si lehce vymažeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
klasická krupička,ale s kojeneckým mlékem od 8.měsíce

klasická krupička,ale s kojeneckým mlékem od 8.měsíce

Potřebné ingredience

Na 200g kaše,rovná polévková lžíce dětské krupičky,2 kostky cukru,1/2 lžičky másla,kojenecké mléko

Postup přípravy

Takto připravená krupička je pro malé děti lepší než udělaná z mléka,které ještě nadměrně zatěžuje dětské ledvinky.Kamilka jí má moc ráda už děláme jen tuto.Instantní už jí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

červená čočka loupaná půlená ( Interspar, Billa... prodejny se zdravou výživou ),
koriandr celý ( může být i mletý ),
drcený kmín,
olivový olej,
trocha nadrobno pokrájené cibule,
špetička soli,
.... to je základ

dále lze přidat i kořenovou zeleninu, zelené bylinky dle chuti a fantazie.

Postup přípravy

Cibulku pokrájet na jemno, stačí tak 1/4 cibule. Já požívám raději šalotku, je pro jemnější.
Tu dám na 1lžíci olivového oleje lehce zesklovatět.
V hmoždíři si rozdrtím 1…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kašička pro drobečka od 6. měs

Kašička pro drobečka od 6. měs

Potřebné ingredience

1 jablko, 1 mrkev, trocha rýže, voda

Postup přípravy

Oloupané jablíčko a mrkev nakrájíme na kousky, přidáme trochu rýže, zalijeme vodou a vaříme do úplného změknutí rýže (trochu převařená nevadí :-)). Rozmixujeme a je hotovo. Dětem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlá polívčička pro batolátka

Rychlá polívčička pro batolátka

Potřebné ingredience

2 brambory, 1 vejce, dětské mléko, petrželka, sůl, kmín

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme s kmínem a trošičkou soli do měkka. Brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme rozkvedlané vejce a povaříme. Přidáme 3 odměrky mléka a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
jak konzervovat připravovaná jídla

jak konzervovat připravovaná jídla

Potřebné ingredience

Může mě některá maminka poradit,jestli se dají připravovaná domácí jídla pro naše prcky dát do skleniček třeba po přesnídávce a zavařit?A jestli jo,tak prosím JAK.Je to hrůza,kolik stojí jedna sklenička pokrmu pro naše prcky,vzít je do hospody,tak si můžou dát s klidem poloviční porci čehokoliv a za stejné peníze.Proto bych chtěla mít vždy po ruce něco do zásoby,třeba kdyby musel manžel dělat tátu a mámu najednou a přeci jen trošku ušetřit.Děkuji.Alice

Postup přípravy

Děkuji.Alice

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
okurkovo-bramborová kaše proti nadýmání od 5.měs

okurkovo-bramborová kaše proti nadýmání od 5.měs

Potřebné ingredience

5 porcí
500g salátové okurky
300g brambor
100g krůtích prsíček
1/4l slabého mátového čaje
1 zralá hruška
1PL oleje

Postup přípravy

od 5.měs.
Oloupanou okurku rozpůlíme a vydlabeme semínka,vše nakrájíme na malé kostky.
Vše přivedeme k varu v mátovém čaji.Dusíme pod pokličkou 15min.
Pak rozmixujeme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rajská omáčka pro děti od 1 roku

Rajská omáčka pro děti od 1 roku

Potřebné ingredience

1 střední cibule,kousek másla,1 plechovka loupaných rajčat Valfrutta,1 čajová lžička Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM,1 bobkový list,2 kuličky nového koření,4 kuličky pepře,špetka tymiánu a špetka skořice,cukr (dětem dávám hroznový),podle potřeby hotová jíška Knorr světlá (obvykle nemusí být)

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle zesklovatět.

2. Přidáme nakrájená loupaná rajčata z plechovky a koření + 1 čajovou lžičku Klare GemÜsebrÜhe. Občas…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýže na červeno s mrkví a bazalkou - nejen pro děti

Rýže na červeno s mrkví a bazalkou - nejen pro děti

Potřebné ingredience

Dvě hrsti rýže, 1 rajský protlak, 3 kostky cukru, 1 větší mrkev, 1 cibule, máslo, trošku soli, bazalka, 0,3 litry vody

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, osmahneme, přisypeme rýži, promícháme, přidáme bazalku a zalejeme vodou a necháme dusit pod…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Itálie - těstoviny s kuřecím a špenátem

Itálie - těstoviny s kuřecím a špenátem

Potřebné ingredience

Trochu těstovin (dle velikosti hladu vašeho cipíska), 10 - 20 dkg kuřecího masíčka, jeden taveňák, trošku smetany a nejlépe čerstvý špenátek - když není dávám mražený bio bio listový špenátek.

Postup přípravy

Na špetce olivového oleje osmahneme kuřecí masíčko (na drobno nakrájené), přidáme pokrájený špenátek (když dáváte mražený, stačí tak dvě tři kostičky). Zalijeme trošičkou smetany…

Zobrazit více...

Kategorie