Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Alergie ....

Alergie ....

Potřebné ingredience

Maminky pomozte mi muj malý má alergii na bilkovinu kravského mléka a stím i bezlepkovou dietu nemohli by jste mi dát nějaké recepty co bych mu mohla vařit????Děkuji

Postup přípravy

.....

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Chleba s cukříkem

Chleba s cukříkem

Potřebné ingredience

chléb,moučkový cukr(v nouzi i krystal,aspoň bude křupat),máslo

Postup přípravy

Namazat máslo na chléb posypat cukrem.Láska mého dětství

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polentový nákyp

Polentový nákyp

Potřebné ingredience

Cca 120g vývaru nebo vody, 50g polenty, 1/2 kelímku zakysané smetany, 1 vejce (před 1. rokem jen žloutek), hrst vařeného nasekaného masa, 1 nastrouhaná mrkev, pár růžiček nasekané brokolice, bylinky

Postup přípravy

Z vody a polenty uvaříme hustou kaši (pokud je moc, že se nedá míchat, přidat tekutinu), necháme trochu vychladnout. Přidáme smetanu a vejce, nakonec zeleninu, maso o bylinky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

Potřebné ingredience

Na půl kila modelíny budete potřebovat: 300 ml vody, 150g hladké mouky (lze i polohrubé), 75g soli, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, potravinářské barvivo, příp. vonné esence

Postup přípravy

Ve vodě si rozmíchejte potravinářské barvivo, ocet a olej. Do teflonové pánve nebo teflonového hrnce (ten teflon je opravdu důležitý, protože v normálním hrnci se hmota děsně…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bezlepkové těstovinové figurky se sýrem

Bezlepkové těstovinové figurky se sýrem

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 300 g těstoviny bez lepku Farabella Figurky , 120 g ricotta (italský tvaroh - pozor, je chuťově odlišný od našeho tvarohu), 120 g ementálu, 4 lžíce parmazánu, 1 šálek mléka, sůl podle chuti

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme v mléce ementál nakrájený na kostky a nastrouhaný parmazán. Uvařit bezlepkové těstoviny Farabella "Figurky", podle návodu na obalu, scedíme těstoviny a přidáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Štáva z výpeku.....

Štáva z výpeku.....

Potřebné ingredience

Štáva z výpeku ,já měla jak jsem pekla krky (v receptech),máslo hl.mouka

Postup přípravy

Výpek přivedeme k varu a přecedíme dáme zpět na plotnu a zahustíme moukou s vodou necháme provařit na závěr přidáme plátek másla na zjemnění chuti....Štáva je krásně sametová a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvové pyré  od 6. měsíce

Mrkvové pyré od 6. měsíce

Potřebné ingredience

mrkev voda olej/máslo (brokolice)

Postup přípravy

Postup přípravy:
Ostrouhanou a omytou mrkev nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařenou mrkev…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše  od 6. měsíce

Bramborová kaše od 6. měsíce

Potřebné ingredience

brambory\r\nvoda\r\nolej/máslo\r\nkojenecké/mateřské mléko (Příp.cuketa nebo mrkev)

Postup přípravy

Postup přípravy:\r\nOloupané a omyté brambory nakrájejte na kostičky, znovu propláchněte, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte je v malém množství vody…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Puding z orčaty - svěží dezert

Puding z orčaty - svěží dezert

Potřebné ingredience

450 g BIO orčaty (k zakoupení v prodejnách se zdravou výživou, v internetových obchodech) 10ks lehkého taveného sýra 45 g cukru

Postup přípravy

Veškeré ingredience dáme do hrnce a mícháme dokud směs nepřijde do varu. Povaříme několik minut. Odstavíme a nalijeme do nádoby, kterou vložíme do lednice. Podáváme studené,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí pudink

Domácí pudink

Potřebné ingredience

Porce: 4 SUROVINY: 450ml obilného mléka, 30g Gustinu, 50g fruktosy, 1/2 vanilkového lusku

Postup přípravy

Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme,…

Zobrazit více...

Kategorie