HOUSKOVÉ KNEDLÍKY Z MIKROVLNKY - BEZKONKURENČNĚ DOBRÉ…
Potřebné ingredience
3 vajíčka, žloutky a bílky zvlášť, 3 housky nebo rohlíky ,250 g polohrubé mouky (1 a ½ čtvrtlitrového hrnku) ,400 ml mléka (1 a ½ hrnku) špetku prášku do pečiva ,máslo a strouhanku na vymaštění a vysypání hrnečků , sůl Osobně se mi však místo používání hrnků líbí používat silikonovou formu, kterou mnohdy už ani nevymazávám a nikomu neva, že naše knedlíky mají tvar jako vánočka :-D
Postup přípravy
1. Nejprve ušlehejte bílky na sníh. Čtyři čtvrtlitrové hrnečky pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Rohlíky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
2. Osolte…
Těstoviny se zeleninkou,kuř.masem a smetanovo-sýrovou…
Potřebné ingredience
těstoviny,máslo,smetana,2ks apettita,mléko,kari,cukr,sůl,mouka-to je na jíšku a omáčku:)zelenina mix mražená,kuř.prso,krabí tyčinky,brokolice,co dům dá:)
Postup přípravy
Dáme vařit těstoviny,uděláme si trošku jíšky z másla a mouky,přilejeme smetanu a trochu mléka,vhodíme dvě apettita,trošku osolíme,přidáme cukr a kari koření.Na pánvi na másle…
Těstoviny Carbonara
Potřebné ingredience
sáček těstovin (používám nejraději vrtule nebo kolínka) , anglická slanina , 1/2 porku - NA OMÁČKU : 40g polohr.mouky(4 lžíce) ,1/4 másla , 750ml mléka , 1 smetana ke šlehání , strouhaný eidam , koření dle chuti:já dávám -vegeta,špetka pepře,špetka soli, 2lžíce oregána
Postup přípravy
Dáme vařit těstoviny dle návodu do osolené vody.Mezitím si nakrájenou slaninu na kostičky orestujeme na troše másla na pánvičce,když je orestovaná,pridáme očištěný a nakrájený na…
Tuňákové špagety - mé nejoblíbenější a jednoduché
Potřebné ingredience
balíček špaget, 2 konzervy tuňáka drceného ve vlastní šťávě, cibule, cca 20dkg nivy i více, smetana, bazalka- 1 čajová lžička, možná někdo sůl
Postup přípravy
Špagety uvaříme. Na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme slitého tuňáka, bazalku, nastrouhanou nivu, necháme prohřát.....zalijeme smetanou, opět necháme prohřát a…
Výborné halušky
Potřebné ingredience
olej,cibule,zelí,sůl,cukr,voda,uzené,halušky v prášku
Postup přípravy
na oleji osmahnu cibulku přidám zelí a trochu vody a dusím do měkka a až se vody vypaří ochutím sůl,cukr.Potom na pánvičku dám trošičku oleje a nakrájené na kostičky uzené dám na…
Gnocchi se sýrovou omáčkou, šunkou a žampiony
Potřebné ingredience
gnocchi (já dělám domácí - u mě v receptech), 15 dkg šunky, 5 žampionů, 1 lahůdková cibulka (nebo normální cibule), 1 šlehačka (250 ml), 10 dkg eidamu, 10 dkg nivy, sladká sójová omáčka, sůl
Postup přípravy
Na oleji si osmahneme lahůdkovou cibulku, přidáme šunku a žampiony, necháme také chvilku osmažit a pak zalijeme šlehačkou, přidáme nastrouhané sýry (možno použít i mazací),…
SMETANOVÉ GNOCCHI
Potřebné ingredience
2 BALÍČKY GHOCCHI , 10 DKG NIVY 15 DKG EIDAMU , 4 STROUŽKY ČESNEKU , 1 SMETANA 12% , 10 DKG UZENÉ ROLKY NEBO ŠUNKY
Postup přípravy
GNOCCHI UVAŘÍME PODLE NÁVODU , SMÍCHÁME S NASTROUHANÝMI SÝRY A SMETANOU , PŘIDÁME ČESNEK A ŠUNKU - ZAPEČEME PŘI 230 C CCA 20 MIN
Šunkoflíčky z obraného masenka z uzeného žebra
Potřebné ingredience
Uzené žebro,těstoviny,sterilizované zelí,vajíčka,sul,pepř,kečup,uzená sýr
Postup přípravy
Sumkoflíčky z obraného masenka z uzeného žebra:
Uvařím žebra v hodně vody.až jsou uvařená z části voděny udělám polévku a v té druhé velké části voděny uvařím flíčky(to je…
Pravé italské lasange-luxusní receptík!!!
Potřebné ingredience
Suroviny: (pro 4 osoby) - 12 předvařených plátků lasagní, 400 g mletého masa- napul hovězí a vepřové, 2 cibule, 2 mrkve, česnek 4 stroužky 6 lžíce oleje, máslo, 200 ml rajského protlaku, 200 ml červeného vína, 40 g hladké mouky, 500 ml mléka, 100 g parmazánu, sůl, pepř , chili paprička cukr vývar
Postup přípravy
Olej, jemně nasekanou cibul,mrkevi a na drobno nakrájený česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatové pýre,chili papričku, víno, bazalku,…
Lasagne podle Z. Pohlreicha
Potřebné ingredience
asi 12 ks plátů na lasagne. 100g parmazánu. MASOVÁ SMĚS: 500g hovězího mletého masa, 300g vepřového mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve, kousek celeru, 2 konzervy sekaných rajčat (nebo 1 konzerva rajčat a 1 rajčatové pyré), 1 - 2 stroužky česneku, 300ml červeného vína, 200ml hovězího vývaru, rozmarýn, sůl, pepř. BEŠAMEL: 1000ml plnotučného mléka, 65g másla, 65g hladké mouky, muškátový oříšek, 1 bobkový list, 4 hřebíčky
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou mrkev a celer, do hněda asi 15 min. Poté přidáme česnek s rozmarýnem a ještě chvíli restujeme,nakonec přidáme maso. Restujeme do odpaření…