Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s uzeným masem a zeleninou

Zapečené těstoviny s uzeným masem a zeleninou

Potřebné ingredience

1 balení flíčků,300 g vařeného uzeného masa,1 cibule,malá plechovka sterilovaného hrášku a kukuřice,olej,3 vejce, 200 ml mléka,sůl

Postup přípravy

Flíčky uvaříme podle návodu v osolené vodě ,slijeme a propláchneme studenou vodou,aby se nám neslepily.
Uzené maso nakrájíme na menší kousky,
Cibuli nakrájíme nadrobno a na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šoulet

Šoulet

Potřebné ingredience

kroupy (větší půlka balení), fazole (3dcl sklenice), cibule, česnek, slanina, sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Kroupy propláchneme a namočíme na 30 minut do vody. Dáme vařit fazoli, až měkká. Kroupy uvaříme ve slané vodě, cca 30 minut. Osmažíme cibuli, česnek a slaninu. Smícháme s fazolí a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne San Marino

Lasagne San Marino

Potřebné ingredience

100g hladké mouky 2 rajčata 200ml oleje 100ml drcených rajčat 500ml mléka kuřecí vývar 500ml 12% smetany , oregáno, 1 balíček lasagni , tymián, 200g kuřecí,ch prsou , bazalka, 100g šunky, provensálské koření, 50g sterilovaných žampionů , sůl

Postup přípravy

Na oleji opražíme mouku,zalijeme mlékem a povaříme.Mezitím orestujeme kuřecí maso.Vzniklý bešamel dochutíme kuřecím vývarem,smetanou a kořením.Do připravené pečící nádoby vrstvíme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Potřebné ingredience

500g dýně (máslová), 150g rýže arborio, 750 - 870ml vývaru, 35g másla, 50g parmazánu, sůl, pepř, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na lžíci přepuštěného másla orestujeme malé kousky dýně (asi 5-8 min.), přidáme rýži, také chvíli restujeme. Postupně přiléváme horký vývar (po naběračkách), téměř stále mícháme,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s ořechy, gorgonzolou  a šalvějí

Těstoviny s ořechy, gorgonzolou a šalvějí

Potřebné ingredience

asi 300g těstovin, 150-170g gorgonzoly, 40g parmazánu, 500g plnotučného mléka, hrst vlašských ořechů, šalvěj, hrst strouhanky, přepuštěné máslo, sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny vaříme pár minut (aby zůstaly tvrdé). Zahřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a polovinu parmazánu, nechme rozpustit. Poté přisypeme nasekané ořechy a těstoviny. Osolíme,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bezlepkové noky

Bezlepkové noky

Potřebné ingredience

2 střední brambory, 1 vejce, sůl, uvařené jáhly na kaši (asi 1 velký hrnek), kukuřičná mouka na zahuštění. 1 stroužek česneku, 250g žampionů, 150g slaniny nebo pančety, hrst sekaných ořechů, 1 šlehačka, provensálské bylinky, sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme. Jáhly uvaříme v osolené vodě na kaši a necháme vychladnout (lépe den předem). Smícháme brambory, jáhly, vejce, sůl a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Potřebné ingredience

pláty lasagní, 2 balíčky mraženého sekaného špenátu, česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, 80g másla, 80g hladké mouky, 1 litr mléka, 250g dušené šunky, bazalkové pesto, 80 - 100g parmazánu, slunečnice

Postup přípravy

Špenát podusíme s česnekem, solí a pepřem. Necháme vydusit tekutinu (popřípadě zahustíme ovesnými vločkami). Připravíme bešamel - z másla a mouky umícháme jíšku, zalijeme částí…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Potřebné ingredience

1 šálek rýže, 1¼ šálku vody, 2 kuřecí stehenní řízky, 1 hrnek hub, ½ mrkve, 2 lžíce vína Mirin, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, čerstvý hrášek na posypání na talíři, (parmezán na posypání)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné)
- maso pokrájet na tenké nudkičky
- houby pokrájet na tenké plátky
- mrkev pokrájet na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

Pol. mouka, voda, droždí, vejce, sůl, rohlík

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat kynout, vytvarovat šišku a dát vařit do páry.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO

RIZOTO

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa 4 sáčky rýže / nebo 400g dlouhozrnné rýže / 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce červené papriky 1 menší stroužek česneku 1 sáček mražené zeleniny /mrkev, hrášek, kukuřice/ 1 malý konzervovaný hrášek cca 250ml vývaru sůl, pepř strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na rozehřátém sádle necháme zesklovatět. Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání…

Zobrazit více...

Kategorie