Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

210g vody + 50g hladké mouky (tangzhong). 150g hladké mouky + 10g droždí + 1 lžička medu + 2 lžíce zakysané smetany + asi 100g vody (nebo místo vody a smetany 120g podmáslí). 300g hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 10g soli

Postup přípravy

210g vody a 50g mouky smícháme, rozmícháme a uvaříme "kaši", necháme vychladnout. 150g mouky, droždí, med a podmáslí smícháme a necháme asi hodinu a půl kynout. Poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky nekynuté

Rohlíky nekynuté

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1/2 kg hladké mouky 2 lžičky cukru krupice 150 ml oleje (dala jsem asi tři lžíce sádla) 1 vejce 2 lžičky soli 2-3 dl mléka (dle potřeby) kostka droždí 1 vejce na potření

Postup přípravy

Z kvasnic, vlažného mléka a trochy hladké mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vykvasit.
Všechny ingredience včetně kvásku smícháme a vypracujeme těsto.
Z těsta…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Tartine Bread

Kváskový Tartine Bread

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g aktivního kvásku, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 450 g vody, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g soli, 40 ml vody, (drcený kmín - nemusí být)

Postup přípravy

To je momentálně můj nejoblíbenější chléb.

1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek.
Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.

2. den.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb celožitný-mnohozrnný

Kváskový chléb celožitný-mnohozrnný

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 140 g žitné chlebové mouky, 160 g vlažné vody, 2 lžice aktivního žitného kvásku; * DÁLE DO TĚSTA: 400 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky Sladěnky (nebo medu), 1 lžička drceného kmínu, 300 g směsi semínek (slunečnice, dýně, chia, len, seznam .....), 200 g směsi vloček (ovesné, žitné, ječné, pohankové, špaldové .....), 100 g celozrnné žitné mouky

Postup přípravy

1. den si připravit rozkvas - smíchat kvásek + vodu + mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.

2. den - chléb dokončit.
Dát do mísy všechny suroviny na těsto + rozkvas.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb s tangzhong

Toustový chléb s tangzhong

Potřebné ingredience

* OMLÁDEK: 150 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí, 1 lžička Sladěnky (nebo medu), 120 ml vlažného podmáslí (možno použít jen vodu); * NA TANGZHONG: 210 g vody, 50 g hladké mouky; * DÁLE DO TĚSTA: 300 g hladké mouky (část je možné nahradit třeba špaldou), 3 lžíce olivového oleje, 12 g soli

Postup přípravy

Skvělý toastový chléb podle Nuselské kuchty
(http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/02/toastovy-chleba-s-tangzhongem-omladkem.html)

Toto těsto zadělávám v pekárně, ale…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domaci chlebíček.

Domaci chlebíček.

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky,1hrnek žitné,nebo spaldove nebo jiné mouky,3 lžičky soli,3 lzicky kmínu,jeden balíček sušeného droždí,1 a půl hrnku vody.

Postup přípravy

Vše kromě vody nasypeme do větší mísy,promichame a nalijeme vodu. Těsto spojíme,ma být takové tuhé. Musí kynout 8 až 12 hodin a po tedy nejméně 8 hodinách jej vytáhnu na mohrou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Potřebné ingredience

* NA TĚSTO: 400 g hladké mouky, 40 g žitné chlebové mouky, 170 ml vody, 120 ml mléka, 10 g sádla, 10 g olivového oleje, 1½ lžičky soli, 20 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného), 10 g cukru (nebo lžička Sladěnky), 2 lžíce bramboráku v prášku; * NA POVRCH: olivový olej, grilovací koření (u nás nejraději grilovací s česnekem od Avokáda), anglická slanina - plátky, tvrdý sýr - plátky nebo nastrouhaný

Postup přípravy

Ze všech surovin umíchat hladké těsto a nechat kynout cca 1 hodinu (možno nechat udělat v pekárně).

Po vykynutí těsto vyklopit na vál, propracovat a rozdělit na 12 bochánků…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Česnekové houstičky

Česnekové houstičky

Potřebné ingredience

Na kvásek: 1 kostička droždí,100 ml vlažného mléka,1 lžička cukru,1 lžička mouky-necháme vykynout Na těsto: 600g hladké mouky,200 ml vlažné vody,100 ml slunečnicového oleje,1 lžička soli,1 žloutek,3 stroužky najemno nastrouhaného česneku, Na potření bílek smíchaný s 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem nastrouhaného česneku,na posypání kmín a sůl

Postup přípravy

Suroviny si dáme do mísy-přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto.( kdo má domácí pekárnu může s i připravit těsto v ní).Těsto si necháme přikryté na teplém místě hodinu kynout…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Potřebné ingredience

Na těsto : 200 g hladké mouky,1 lžička prášku do pečiva,1 lžička soli,1 žloutek,100 g měkkého másla,2-4 lžíce studené vody Na náplň: 100g anglické slaniny,1 pórek,1 červená paprika,100g Nivy,špetka muškátového oříšku,pepř ,sůl( pozor Niva je slaná),1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

Všechny přísady propracujeme v hladké těsto ,zabalíme do folie a dáme do lednice na hodinu odpočinout.Poté ho vyválíme a vložíme do dortové formy ,vyložené pečícím papírem,z…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza na plech s rajčatovou omáčkou

Pizza na plech s rajčatovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 20g droždí, 2 lžíce mléka, 1 lžička cukru, 1 lžíčka soli, 250ml vlažné vody, 2 lžíce olej Omáčka: 2 stroužky česneku, 1 lžička oliv.oleje, 200g rajčatového protlaku, 100g rajčatové šťávy, 1/2 lžičky soli nebo bylinkové soli, 1 lžička sušené bazalky, 2 lžičky oregána, špetka černého pepře, případně přímo koření na pizzu

Postup přípravy

Těsto zadělávám v pekárně, v případě standartního postupu nejdřív kvásek - vlažné mléko+rozdrobit droždí+cukr+1 lžíci mouky
Zbylou mouku osolit, přidat kvásek, přilít po…

Zobrazit více...

Kategorie