Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

0,5 kg pol. mouky, 250ml mléka, 0,5 kostky droždí, 1 vejce, sůl, trochu cukru na kvásek, něco zeleného pro barvu, 1 rohlík na kostičky

Postup přípravy

Uděláme kvásek z droždí, cukru a mléka. Poté přidáme mouku, zelené a vejce, umícháme a nakonec vsypeme nakrájený rohlík, uděláme 3 šišky a necháme 30 minut kynout. Vařime 30 minut…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bulky s krustou

Bulky s krustou

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 240g mléka, 60g vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 7g sušeného droždí. Na krustu: 50g rýžové mouky, 50g vody, 10g oleje, 10g cukru, 4g sušeného droždí, sůl

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a droždí a necháme chvíli stát, než se vytvoří pěna. Poté Přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli

Postup přípravy

Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 3 lžičky cukru 1 lžičku soli 1 vejce 50 g rozehřátého másla vejce na potření, na posypání sůl, mák, sezam, kmín a pod.

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Když droždí vzejde, přidáme zbylé mléko, vejce, sůl,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky s celozrnnou moukou

Housky s celozrnnou moukou

Potřebné ingredience

Kvásek: 50g vody, 50g hladké mouky, 20g droždí: Těsto: 450g hladké mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky (ideálně typ graham), 12g soli, 2 lžíce dýňového oleje, voda dle potřeby

Postup přípravy

Smícháme věci na kvásek, necháme vzejít cca 20 min. Poté přidáme zbytek a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na 8 - 10 kousků, umotáme housky a necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Opičí chleba

Opičí chleba

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 8g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 35g oleje, asi 230g vody, 20g cukru. Náplň: 200g slaniny nebo šunky, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, petrželka, oregano (nebo jiné bylinky), 50g parmazánu, olej, cca 50g másla

Postup přípravy

Na slánek necháme ve vodě zcela rozpustit sůl, pak přidáme a rozmícháme droždí. Dáme do lednice a můžeme použít v dalších 5 dnech. Na těsto vše smícháme, včetně slánku a uhněteme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Grilované pečivo

Grilované pečivo

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 150g hladké mouky, 100g hladké špaldy, 40g sádla, 10g soli, 1 lžička sladěnky, 270g vody, 16g droždí

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na kousky, uválíme do kulata a necháme chvíli odpočívat. Poté uválíme valeček, mírně zploštíme a grilujeme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CHLEBA LUBKA

CHLEBA LUBKA

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 400 ml vody, 4g sušeného droždí, 2 lžičky, 2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy

Zamícháme suroviny a dáme kynout, po uplynutí doby vyklopíme těsto na vál posypaný moukou. Uděláme placku a asi třikrát přeložíme, uděláme bochánek a přendáme do mísy, poprášíme a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky ze slánku

Rohlíky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 90g vody, 9g soli, 8 - 10g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné, 40g sádla, 200g vody, lžička sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí, poté v ní rozmícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 5 dní). Ze všech surovin vypracujeme těsto (tuk až po hnětení 10 - 15 min.). Necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba ze slánku

Toustový chleba ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 5 -10g droždí. Těsto: 350g hladké mouky, 75g celozrnné pšenice, 120 - 140g vody, 50g plnotučného mléka, 25g másla, 10g cukru nebo sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přimícháme droždí a dáme do lednice (použitelný za cca 6 hodin až 5 dní). Na těsto vše smícháme, kromě másla, a hněteme těsto…

Zobrazit více...

Kategorie