Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Kváskový dýňový chléb z remosky

Kváskový dýňový chléb z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 100 g žitné mouky, 100 g vody, 25 g mateřského kvásku z lednice; * DÝŇOVÉ PYRÉ: 200 - 250 g dýně (Hókaidó) - finálně bude potřeba 150 g pyré, olivový olej, sůl, bílý pepř, koření (např. Provensálské, tymián, rozmarýn...) + (pokrájená cibulka nebo česnek); * DÁLE DO TĚSTA: 425 g pšeničné chlebové mouky, 260 g vody, 10 g soli, 5 g drceného kmínu, 2 g celého kmínu

Postup přípravy

(Podle skvělého receptu paní Michaely http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2018/03/dynovy-chleb.html?fbclid=IwAR1RnQiGX0CGmXYETV0vXAsvwsRIr7GPR3f1ziVtaSlAEffGN4gCBXfcVWc ).

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnná cihlička z remosky

Celozrnná cihlička z remosky

Potřebné ingredience

200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání

Postup přípravy

Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).


Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Lisovaný sendvič s hovězím

Lisovaný sendvič s hovězím

Potřebné ingredience

ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)

- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový olivový chléb

Kváskový olivový chléb

Potřebné ingredience

100 g pšeničného kvásku, 1⁄2 lžičky cukru, 2 lžičky soli (8 g), 1 lžička sušeného oregana, 40 g olivového oleje, 200 g vody, 380 g pšeničné chlebové mouky, olivový olej na potření chleba

Postup přípravy

(Tento recept je z Kváskové kuchařky Jany Berkové.)


Ze všech surovin vypracovat těsto a nechat ho vykynout (cca 1-2 hodiny).

Po vykynutí těsto rozděli na dvě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový škvarkový chléb

Kváskový škvarkový chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g žitného kvásku, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 240 g vody, 300 g pšeničné chlebové mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky soli, drcený kmín, 2 hrsti škvarků

Postup přípravy

(Tento chléb je z kuchařky Ruce v mouce od Ivy Trhoňové.)


Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pšenično-žitný chléb

Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 2 lžíce žitného kvásku, 140 g celozrnné žitné mouky, 160 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 600 g pšeničné chlebové mouky, 330 ml syrovátky, 1 lžíce drceného kmínu, 3 lžičky soli (tzn. cca 12 g)

Postup přípravy

Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě

2. den - dokončení
K rozkvasu přidat …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pšenično-mrkvový chléb

Kváskový pšenično-mrkvový chléb

Potřebné ingredience

150 g pšeničného kvásku (100% hydratace - tzn. 75 g voda + 75 g mouka), 60 g jemně nastrouhané syrové mrkve, 100 g mrkvové šťávy, 50 g vody, 10 g slunečnicového oleje, 5 g soli , ½ lžičky drceného kmínu, ½ lžičky drceného fenyklu, 290 g pšeničné chlebové mouky

Postup přípravy

Den předem nechat rozkvasit kvásek:
- 75g vody + 75 g mouky + lžička kvásku

Ze všech surovin (včetně kvásku) umíchat těsto, trochu prohníst, nechat kynout v olejem…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový dvoubarevný chléb Hokkaido s Thang Zhong

Kváskový dvoubarevný chléb Hokkaido s Thang Zhong

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 40 g hladké pšeničné mouky, 40 g vody, menší lžíce kvásku; * THANG ZHONG: 125 g vody, 25 g hladké mouky; * TĚSTO: 100 g vody, 110 g mléka, 1 lžička Sladěnky, 1 lžička sušeného mléka, 440 g pšeničné hladké mouky, 1 lžíce cukru (10 g), 2 lžičky soli (8 g), 2 lžíce oleje (20 g), 1 lžička kakaa na obarvení těsta, rozpuštěné máslo na potření po upečení

Postup přípravy

1. den - rozkvasit kvásek
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě



2. den - dokončení

Nejdřív si…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pletené kaiserky (kváskové)

Pletené kaiserky (kváskové)

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 100 g pšeničného kvásku (60% hydratace = 60 g mouky + 40 g vody), 550 g pšeničné polohrubé mouky (možno část vyměnit za špaldovou), 140 ml vody, 140 ml mléka, 11 g soli (cca 2,5 lžičky), 7 g Sladěnky, 25 g másla; * NA POTŘENÍ: 1 rozšlehané vejce; * NA POSYP: různé druhy semínek, mák nebo hrubá sůl

Postup přípravy

1. den - ráno: rozkvasit kvásek
Smíchat 1 lžíci kvásku + vlažnou vodu + hladkou pšeničnou mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.


1. den - večer: zpracování těsta

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Tartine Bread

Kváskový Tartine Bread

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g aktivního kvásku, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 450 g vody, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g soli, 40 ml vody, (drcený kmín - nemusí být)

Postup přípravy

To je momentálně můj nejoblíbenější chléb.

1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek.
Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.

2. den.

Zobrazit více...

Kategorie