Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kváskový pšenično-žitný chléb

0.0
Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 2 lžíce žitného kvásku, 140 g celozrnné žitné mouky, 160 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 600 g pšeničné chlebové mouky, 330 ml syrovátky, 1 lžíce drceného kmínu, 3 lžičky soli (tzn. cca 12 g)

Postup přípravy

Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě

2. den - dokončení
K rozkvasu přidat mouku + syrovátku a zamíchat, aby se mouka spojila s tekutinou.
Nechat 30 minut odpočívat.

Poté přidat kmín + sůl a míchat těsto cca 10 minut.

Těsto přendat do naolejované mísy a přikryté nechat kvasit 2 hodiny a v intervalu půl hodiny těsto překládat naolejovanýma rukama.

Po posledním přeložení chléb stočit do ošatky a nechat kynout (cca 2 hodiny).

Péct v troubě rozpálené na 250°C cca 15 minut, poté stáhnout teplotu na 190°C a péct dalších cca 35 minut.

Nechat vychladnout mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Brblalka 18. 3. 2018, 15:57
Krása (Y)
PetraRol 18. 3. 2018, 14:16
(Y) (Y)
Evula.U 17. 3. 2018, 15:41
(clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie