Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Francouzský koláč po česku

Francouzský koláč po česku

Potřebné ingredience

na velký plech: 1 listové těsto 2 zakysané smetany 2 celá vejce 15 dkg tvrdého sýra salám (šunkový, gothaj, slanina ... dle chuti) jarní cibulka nebo pórek paprika sůl pepř

Postup přípravy

Na vále vyválíme listové těsto na velikost plechu. Těsto přeložíme na plech a propícháme jej vidličkou.
Do zakysané smetany zamícháme vajíčka a nastrouhaný sýr, maličko dle…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
LANGOŠE

LANGOŠE

Potřebné ingredience

0.25l mleka,2 vejce,50g droždi,1 zakysana smetana,80dkg hladke mouky,1lžička soli-nepřesolit.

Postup přípravy

Udělame těsto,misku s těstem dame do igelitoveho sačku a dame do lednice do vykynuti.Potom si lžici udělame potřebne množstvi bochanku,ktere roztahneme do určite velikosti a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
plněné šátečky na slano

plněné šátečky na slano

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 5 vajec, 4 žampiony, kousek másla,sýr , uzené , sezamové semínko

Postup přípravy

Těsto si vyválíme, rozkrjíme na čtverce já jich měla 9.Poklademe uzeným pak sýrem a do prostřed přidáme ještě lžíci smaženice.Přehneme na šátečky a kraje zamačkáme viličkou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA NA PLECH Z LISTOV. TĚSTA A  S MLETÝM MASEM

PIZZA NA PLECH Z LISTOV. TĚSTA A S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

1 list.těsto mražené(6 plátků-koupí se v obchodě), 500 g mlétého masa, 1 Francouzská omáčka od Otmy, strouhaný Eidam na hrubo, 1 cibule, olej, plechovka žampiónů, koření na Pizzu,koření do mletých mas.

Postup přípravy

Rozmrazím si těsto a naskládám na plech na pečící papír.(Jak naskládat, detail v obrázk.postupu)Nijak ho nerozvaluju, jen ho položím na plech.Rozetřu na těsto celou Francouzskou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sendviče-rychlovka

Sendviče-rychlovka

Potřebné ingredience

1baliček mleté maso,1vajíčko,sůl,pepř a kořeni podle chutě(kořeni můžete dat ale nemusíte),sýr,1/2chleba

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vajíčkem,přidáme sůl,pepř a kořeni.Chleba nakrájíme na plátky,namažeme florou nebo ramou,na to dáme mleté maso a nastrouháme sýr(viz foto).Pečeme v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Vynikající topinky

Vynikající topinky

Potřebné ingredience

200g tvrdého sýru,pivo,mletou papriku,1 cibuli,pepř a súl.

Postup přípravy

Tvrdý sýr nastrouháme a promícháme s cibulí a pivem tak aby vznikla hustší pěna.Okořeníme podle chuti pepřem,osolíme a namažeme na krajíce chlebaZapečeme v troubě na mírně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Vynikající veka

Vynikající veka

Potřebné ingredience

1/2kg hladké mouky,300ml mléka,1 vajíčko,3 lžičky oleje,1 lžička citronové šťávy,2 lžičky soli,1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Zaděláme kvásek,necháme vykynout a přidáme ostatní suroviny.Pořádně propracujeme a necháme vykynout.Pečeme na pečicím papíře asi 30 minut na 150°C...Já jsem pekla veku na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
KŘUPAVÁ VEČEŘE-z chlebového těsta

KŘUPAVÁ VEČEŘE-z chlebového těsta

Potřebné ingredience

Jakékoliv chlebové těsto-já použila od Labety kmínový.Různé sýry,šunka,slanina,-co kdo má rád.Určo vymyslíte i jiné variace.

Postup přípravy

Těsto připravíme bud v pekárně,nebo v míse.Po vykynutí děláme menší placky které rouvnou pokládám na plech s pečícím.pap.Pak naložíte-obložíte vším možným-slaninka je zvlášt dobrá…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Těsto na langoše, nebo pizzu

Těsto na langoše, nebo pizzu

Potřebné ingredience

½ kg hladké mouky 1 malá lž. sody 1 malá lž. soli 4 pol.lž. oleje 1 bílý jogurt – malý Kvásek : kvasnice ¼ l mléka 1 kostka cukru Olej na tvarování a smažení

Postup přípravy

Uděláme kvásek a po naskočení kvasnic vypracujeme těsto .
Těsto a necháme odpočinout aspoň 2 hodiny, nejlepší je přes noc, nebo ráno udělat a večer nasmažit
Těsto v lednici…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
MAMINČINA  PIZZA

MAMINČINA PIZZA

Potřebné ingredience

300 g hl.mouky, 1/2 kypřícího prášku, sůl, 2 lžíce oleje (já používám panenský olivový), mléko (to přiléváme postupně,dle hustoty těsta tak, ať je těsto vláčné). Výborné je i těsto kupované, už hotové, chutná stejně dobře a ušetří Vám práci i čas. Náplň: rajský protlak nebo kečup, jakákoliv uzenina (šunka,párky, kabanos, ...), pak dle chuti a dle domácích zásob: mrkev, celer, petržel, kukuřice, brokolice, olivy, žampióny, bambusové výhonky, atd. atd. atd., sýr na strouhání

Postup přípravy

Rozehřejeme troubu na cca 150°, těsto vyválíme válečkem, na plech položíme pečící papír, na něj plát těsta, potřeme rajským protlakem nebo kečupem, pak už dáváme, co nás napadne,…

Zobrazit více...

Kategorie