Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

MAMINČINA PIZZA

0.0
MAMINČINA  PIZZA

Potřebné ingredience

300 g hl.mouky, 1/2 kypřícího prášku, sůl, 2 lžíce oleje (já používám panenský olivový), mléko (to přiléváme postupně,dle hustoty těsta tak, ať je těsto vláčné). Výborné je i těsto kupované, už hotové, chutná stejně dobře a ušetří Vám práci i čas.
Náplň: rajský protlak nebo kečup, jakákoliv uzenina (šunka,párky, kabanos, ...), pak dle chuti a dle domácích zásob: mrkev, celer, petržel, kukuřice, brokolice, olivy, žampióny, bambusové výhonky, atd. atd. atd., sýr na strouhání

Postup přípravy

Rozehřejeme troubu na cca 150°, těsto vyválíme válečkem, na plech položíme pečící papír, na něj plát těsta, potřeme rajským protlakem nebo kečupem, pak už dáváme, co nás napadne, co máme doma :-)
Jelikož pizzu peču na přání Filípka, dělám zdravější variantu, tj. :
na hrubém struhadle nastrouhám vídeňské párky (můžete dát kabanos, šunku, dle chuti), na to nastrouhám hromadu mrkve, dávám tam i čerstvý celer, petržel, brokolici, sterilovanou kukuřici, olivy, bambusové výhonky, žampióny, vše pak zastrouhám sýrem, pak šoupnu do trouby na 15 - 20 minut, až se sýr krásně rozteče.
Je to rychlovka, je to mňamka, pokud Váš prcek nemusí zeleninu a má rád pizzu, můžete mu ji takto pěkně, nenápadně naservírovat :-))
Dobrou chuť!

... taak a už jen šoupnout do trouby ...

.... Dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie